Când începe RADET furnizarea căldurii în locuințe

Ultima actualizare:

    Pregătiți-vă caloriferele pentru că RADET ar putea începe furnizarea agentului termic
Pregătiți-vă caloriferele pentru că RADET ar putea începe furnizarea agentului termic

Temperaturile au scăzut brusc, astfel că noaptea se înregistrează până la 6 grade Celsius. Suficient de puțin pentru ca RADET să pornească furnizarea agentului termic. Iată când au voie autoritățile să dea drumul la căldură!

La finalul anului trecut, 1,18 milioane de apartamente din România, dintre care 562.000 în Bucureşti, mai erau branşate la sistemele centralizate de distribuţie a energiei termice, potrivit Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei.  

O grămadă de suflete care ar sta în frig dacă furnizarea agentului termic pentru încălzire nu ar fi reglementată prin lege.

RADET dă drumul la căldură doar când legea o permite

”RADET București este pregatită din punct de vedere tehnic pentru începerea furnizării. Sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban va începe în funcție de condițiile meteo”, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei. Astfel, caloriferele vor fi calde după trei zile consecutive, când temperatura medie zilnică, între orele 20.00-6.00, va fi de 10 grade Celsius sau mai mici.

Azi noapte, în Capitală, au fost 6,5 grade, în această noapte vor fi 7 grade, iar miercuri noapte nu mai mult de 5 grade. Ceea ce înseamnă că RADET ar putea să furnizeze agent termic.

Instituțiile publice sunt încălzite la cerere

Spitalele, şcolile, grădiniţele, căminele de bătrâni, precum şi celelalte instituţii publice pot solicita oricând să li se dea drumul la căldură. În București, RADET a început pe 23 septembrie  încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică pentru noul sezon de încălzire 2019 - 2020.

Vremea se va menține în Capitală deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 13-15 grade și cu intervale de ploaie slabă, au anunțat meteorologii.

Miercuri, termometrele vor ajunge la 20 de grade, însă pe timp de noapte acestea vor rămâne, în continuare, scăzute, sub 10 grade.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/se-schimba-radical-vremea-prognoza-meteo-pentru-4-si-5-octombrie

https://www.click.ro/news/social/click-iti-spune-cum-poti-reduce-factura-la-caldura

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
index png
Insula Agistri, Grecia FOTO Shutterstock
555 (21) jpg
santorini 4044972 1280 jpg
loc de munca jpg
reguli noi aeroport jpg
dulceata din plante de leac jpeg
printul julian al suediei profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net