Când ne crește temperatura corpului. Sunt cauze la care nici nu te-ai fi gândit

Ultima actualizare:

    Agenții de pază îți iau tempertura înainte să intri în magazinFoto: Inquam
Agenții de pază îți iau tempertura înainte să intri în magazinFoto: Inquam

Pe oriunde mergem, mai nou, ni se ia temperatura. Autoritățile spun că febra este primul indiciu că am putea avea coronavirus. Însă nu este singura cauză! Iată când ne crește temperatura corpului! Sunt cauze la care nici nu te-ai fi gândit.

Nu poți intra să faci cumpărături, nu poți ajunge la birou sau să pleci cu avionul ori microbuzul. Înainte de toate ți se măsoară temperatura. Legea spune că este o măsură obligatorie pe timpul stării de alertă, iar cei care au peste 37,3 grade Celsius sunt suspecți că a coronavirus și nu li se permite accesul în incinta spațiilor închise.

Jurnalistul Claudiu Lucaci: ”Dacă depășesc nivelul stabilit cine și cum îmi interzice accesul”

Multe persoane sunt deranjate de acest lucru, mai ales că temperatura puțin mai ridicată nu este neapărat un indiciu că ai virusul în corp. Sunt bolnavi fără nici un fel de simptom, care împrăștie coronavirusul fără să știe.

Jurnalistul TVR, Claudiu Lucaci, s-ar simți discriminat în cazul în care nu ar fi lăsat să intre în magazin, pe motiv că are temperatură
Jurnalistul TVR, Claudiu Lucaci, s-ar simți discriminat în cazul în care nu ar fi lăsat să intre în magazin, pe motiv că are temperatură

”Am fost la magazine si locuri de procurat alimente. Am înțeles că nu pot intra fără mască personală și temperatura conformă. Ce n-am înțeles este: dacă depășesc nivelul stabilit cine și cum îmi interzice accesul? Unde pot contesta și cum îmi pot asigura cele necesare? Dar dacă magazinul respectiv face un abuz și îmi încalcă dreptul de liberă circulație pentru discriminare? Poate vine și ziua când vom fi obligați să mergem cu dovada ca ne-am testat. Asta n-am vazut să-i preocupe pe cenzorii medicali. Dar unul nu spune că scăderea saturației de oxigen este primul semn ascuns al infectări”, a scris Claudiu Lucaci, cunoscutul jurnalist de la TVR.

Și are dreptate, pentru că temperatura coprului ne crește și fără să avem acest virus!

Febra este una dintre cele mai eficiente metode ale corpului nostru de a lupta contra infecției.

Temperatura medie a corpului este de 37 de grade, dar, spun specialiștii, temperatura normală variază de la o persoană la alta.

În plus, se modifică în timpul zilei, crește puțin după ce mănânci sau după ce faci efort fizic, alergi prin parc, mergi cu bicicleta.

Asta nu înseamnă că dacă te oprești în drum la cumpărături și ai temperatură mai mare de 37 ai coronavirus!

Temperatura corpului este, adeseori, mai mare la orele după-amiezei decât valoarea pe care o are când te trezești dimineața.

Febră înseamnă situația când temperatura corpului este de 38 de grade sau este mai mare. O infecție, cum ar fi gripa sezonieră este cea mai frecventă cauza a febrei, însă nu este singura.

Poți suferi de boli care produc inflamație în organism, cum ar fi artrita reumatoidă, reacțiile pe care corpul le are la anumite medicamente sau vaccinuri și chiar unele forme de cancer.  

În timpul ciclului menstrual, femeile au temperaturi mai ridicate. De asemenea, temperatura femeilor crește după ovulație.

Citește și: 

https://www.click.ro/comunitate/romanesti/cabral-am-avut-patru-zile-halucinatii-din-cauza-febrei

https://www.click.ro/news/national/stare-de-alerta-romania-dupa-15-mai-ce-inseamna-si-ce-restrictii-au-cetatenii

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net