Când se va acorda ajutorul de 700 de lei pentru pensionari?

Ultima actualizare:

Ministrul Muncii a anunțat când se va acorda ajutorul de 700 de lei pentru pensionari. Suma va fi încasată într-o singură tranșă, fiind acordată doar celor care au venituri de sub 2.000 de lei.

Pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi un ajutor financiar
Pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi un ajutor financiar

Guvernul urmează să aprobe această măsură în şedinţa de joi, prin ordonanţă de urgenţă. Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, cei 700 de lei ar urma să ajungă la pensionari în luna iulie, atunci când primesc pensia. 

„Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie", a declarat, recent, ministrul Muncii.

Ajutorul de 700 de lei pentru pensionari va fi acordat în luna iulie. Cum a fost stabilit plafonul?

Ministrul a explicat și modul în care s-a impus acest plafon prin care doar pensionarii care au venituri de sub 2.000 de lei vor primi ajutor. Acesta a transmis că a fost considerată o categorie vulnerabilă pensia care se depășește „un pic” nivelul mediu.

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. (...) Am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an.

Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie”, a spus Budăi, potrivit Digi 24.

Peste 3 milioane de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei

Ministrul Muncii a anunțat că aproximativ 3,2 milioane de pensionari vor beneficia de ajutorul de 700 de lei. Măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi, 2 iunie, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea acestui ajutor financiar pensionarilor ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net