C├ónd se va termina al treilea val al pandemiei. Alexandru Rafila spune care e condi╚Ťia esen╚Ťial─â

16 aprilie 2021
alexandru rafila mediafax 1 0 jpeg
Alexandru Rafila

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a vorbit într-o emisiune TV despre vaccinare și despre al treilea val pandemic. Rafila spune că acesta va trece doar când numărul bolnavilor din terapie intensivă va fi în scădere.

Alexandru Rafila a spus, joi sear─â, la ÔÇ×Marius Tuc─â ShowÔÇŁ de la Aleph News, ├«ntrebat c├ónd va trece al treilea val, c─â au trecut deja trei s─âpt─âm├óni din cele ╚Öase pe care le prognozase, iar num─ârul de cazuri noi este tot mai mic ├«n fiecare zi.

Rafila crede c─â p├ón─â ├«n august vor fi vaccina╚Ťi 5 milioane de rom├óni

ÔÇ×Valul trei trece, dar num─ârul de cazuri noi e tot mai mic ├«n fiecare zi. Am ajuns de la 6.000 la 3.000 - 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar s─â vedem c├ónd se reflect─â ╚Öi la num─ârul de pacien╚Ťi de la Terapie Intensiv─â. 1 august e o dat─â foarte bun─â pentru vacan╚Ť─â, s─â avem vacan╚Ťe sigure, e o dat─â bun─â s─â ne vaccin─âm p├ón─â la 1 augustÔÇŁ, a afirmat Rafila ├«n emisiunea lui Marius Tuc─â, potrivit alephnews.ro.

ÔÇ×Lumea se va vaccina ╚Öi ├«n dou─â, trei s─âpt─âm├óni ajungem ├«ntr-o situa╚Ťie ├«n care se face la liber. Trebuie s─â convingem oamenii. Sunt multe strategii, argumente, nu po╚Ťi doar s─â spui ÔÇ×vaccineaz─â-te, eu m-am vaccinatÔÇŁ, a mai ad─âugat deputatul social-democrat. "P├ón─â la acea dat─â, ├«ns─â, nu poate fi atins─â ╚Ťinta de 10 milioane de vaccina╚Ťi, 5 milioane fiind o cifr─â rezonabil─â, cu condi╚Ťia ca de m├óine s─â ├«nceap─â o campanie eficient─â".

Citește și:

Vaccinarea cu AstraZeneca se poate face din 16 aprilie fără programare în centrele care au locuri disponibile

Pașaportul de vaccinare. Istoria celui mai controversat document din lume. Ideea a apărut încă de acum 130 de ani

florin calinescu png
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
BeFunky collage (16) jpg
BeFunky collage (17) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
anamaria prodan png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 20 mai sf mc talaleu png
calea victoriei zone de promenada jpeg
incarcare iphone jpeg
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg