Când se va termina al treilea val al pandemiei. Alexandru Rafila spune care e condiția esențială

16 aprilie 2021
article img
Alexandru Rafila

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a vorbit într-o emisiune TV despre vaccinare și despre al treilea val pandemic. Rafila spune că acesta va trece doar când numărul bolnavilor din terapie intensivă va fi în scădere.

Alexandru Rafila a spus, joi seară, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, întrebat când va trece al treilea val, că au trecut deja trei săptămâni din cele șase pe care le prognozase, iar numărul de cazuri noi este tot mai mic în fiecare zi.

Rafila crede că până în august vor fi vaccinați 5 milioane de români

„Valul trei trece, dar numărul de cazuri noi e tot mai mic în fiecare zi. Am ajuns de la 6.000 la 3.000 - 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când se reflectă și la numărul de pacienți de la Terapie Intensivă. 1 august e o dată foarte bună pentru vacanță, să avem vacanțe sigure, e o dată bună să ne vaccinăm până la 1 august”, a afirmat Rafila în emisiunea lui Marius Tucă, potrivit alephnews.ro.

„Lumea se va vaccina și în două, trei săptămâni ajungem într-o situație în care se face la liber. Trebuie să convingem oamenii. Sunt multe strategii, argumente, nu poți doar să spui „vaccinează-te, eu m-am vaccinat”, a mai adăugat deputatul social-democrat. "Până la acea dată, însă, nu poate fi atinsă ținta de 10 milioane de vaccinați, 5 milioane fiind o cifră rezonabilă, cu condiția ca de mâine să înceapă o campanie eficientă".

Citește și:

Vaccinarea cu AstraZeneca se poate face din 16 aprilie fără programare în centrele care au locuri disponibile

Pașaportul de vaccinare. Istoria celui mai controversat document din lume. Ideea a apărut încă de acum 130 de ani