Când va fi gata Centura București Sud. Ce trebuie să știe șoferii

Deși s-a început modernizarea Centurii Capitalei în urmă cu mai bine de un deceniu, nici până astăzi nu a fost finalizată în proporție de 100%. Recent, reprezentanții CNAIR, au anunțat că lucrările la sectorul sudic, cel format din trei loturi, care va lega autostrăzile A1 și A2, avansează într-un ritm destul de alert, scrie adevărul.ro

Lucrări la Centura București Foto: CNAIR
Lucrări la Centura București Foto: CNAIR

Cum este împărțită Autostrada de Centură a Bucureștiului

Autostrada de Centură a Bucureștiului (A0) este unul dintre proiectele cruciale ale României pentru infrastructura rutieră. Cu ajutorul drumului pe care se va putea circula cu mare viteză, șoferii vor putea evita traficul aglomerat din oraș, dar și pe cel de pe Șoseaua de Centură.

Autostrada de Centură București este împărțită în două mari sectoare, astfel: sectorul sudic, în lungime de 51,19 km, este format din trei loturi: lotul 1 Glina - Vidra (16,93 km); lotul 2 Vidra - Bragadiru (16,30 km) și lotul 3 Bragadiru – Joița (17,965 km).

Sectorul nordic, în lungime de 49,57 km, este format din patru loturi, după cum urmează: lotul 1 Joița – Corbeanca (17,5 km), lotul 2 Corbeanca - Afumați (19 km); lotul 3 Afumați - Pantelimon (8,60 km) și lotul 4 Pantelimon – Glina (4,47 km).

Pe toate cele șapte loturi ale A0 sunt contracte semnate care se află în diverse stadii de proiectare și execuție. Conform termenelor contractuale, „la finalul anului 2027 ar trebui să putem circula în regim de autostradă pe toți cei 100,7 km ai Autostrăzii de Centură București, A0”, informează CNAIR, pentru Ziare.com.

În prezent, avansează sectorul sudic al Autostrăzii de Centură 

În momentul de față, potrivit reprezentanțiilor CNAIR, sectorul sudic al Autostrăzii de Centură București, ce va lega autostrăzile A1 și A2, avansează cu pași repezi. Sectorul sudic are în total 51,19 kilometri și doar pe 23,3 kilometri se circulă în regim de autostradă. 

Lotul 1 - Glina - Vidra (16,93 kilometri), stadiul lucrărilor a ajuns la 97,8%, acestea urmând a fi cel mai probabil finalizate în luna iulie. Lotul 2 Vidra - Bragadiru (16,30 kilometri) este singurul pe care s-a deschis în întregime circulația rutieră în regim de autostradă, în aprilie 2024. Lotul 3 Bragadiru – Joița (17,965 kilometri), este cel la care este cel mai mult de lucru, stadiul lucrărilor fiind la ora actuală de doar 64%.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net