Capete încoronate din întreaga lume și mii de români îl conduc pe Regele Mihai pe ultimul drum

simeon stalpnicul png
Regele a fost depus în criptă, iar pe fundal s-a auzit imnul RomânieiFoto: Captură video

Românii şi-au luat rămas bun de la Regele Mihai. Sâmbătă, 16 decembrie, a fost ultima zi de doliu național, ziua în care ultimul monarh al România a fost condus pe ultimul drum și s-a alăturat în ceruri, înaintașilor săi şi Reginei sale preaiubite, Ana.

Zeci de mii de români și-au luat rămas bun de la Regele Mihai, l-au ovaționat și au strigat cu toții, la unison: "Regele Mihai", "Regele iubit", "Monarhia salvează România". Un cortegiu impresionant l-a condus pe Miaestatea Sa până la Patriarhie, după ce a fost scos din Palatul Regal, iar lumea a aruncat cu flori în calea mașinii care a tras afetul de tun cu trupul neînsuflețit al ultimului suveran al României.

simeon stalpnicul png
Militarii au tras 21 de salve în memoria Regelui MihaiFoto: Captură video

UPDATE 19.57 - Slujba religioasă a luat sfârşit. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus în criptă. Militarii trag 21 de salve de tun în onoarea suveranului, iar oficialii se află în faţa Mânăstirii Curtea de Argeş. Doar membrilor familiei regale le-a fost permis accesul în incinta locului în care se află cripta. Pe fundal, se aude imnul României în timp ce iubitul Rege Mihai primeşte ultimele aplauze de la cei care l-au respectat.

simeon stalpnicul png
Siciriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus la catedrala Mânăstirii Argeş Foto: Mihai Ionescu/Click!

UPDATE 19.10 - Maşina funerară care transportă sicriul Regelui Mihai I a ajuns la capela Mânăstirii Curtea de Argeş, urmând să aibă loc o scurtă ceremonie religioasă în urma căreia suveranul român va fi depus alături de soţia sa, Regina Ana, pentru a-şi dormi somnul de veci.

simeon stalpnicul png
Soldaţii din Garda de Onoare poartă sicirul pe braţe până la capela Mânăstirii Curtea de Argeş Foto: Captură video Digi24

UPDATE 18.30 - Trenul regal a ajuns în gara Curtea de Argeş cu o întârziere de o oră.  2000 de oameni s-au strâns pe peron pentru a-l ovaţiona pentru ultima dată pe Regele Mihai I.

simeon stalpnicul png
Trenul regal a ajuns la Curtea de ArgeşFoto: Captură video Digi24

UPDATE 15.37: Trenul Regal a trecut prin Gara Chitila, unde în jur de 300 de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu regelui.

simeon stalpnicul png
Trei sute de oameni au așteptat în Gara Chitila trecerea Trenului RegalFoto: captură foto/Digi 24

UPDATE 15.15: Trenul regal a părăsit Gara Băneasa cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai.  Sute de persoane au aplaudat, în mod simbolic plecarea trenului și a regelui. Umează un drum care va dura aproape două ore și jumătate.

simeon stalpnicul png
Trenul regal a plecat spre Curtea de Argeș, cu trupul Regelui MihaiFoto: captură foto/Youtube

UPDATE 15.06: Sicriul a fost urcat în vagonul mortuar, al trenului regal.

simeon stalpnicul png
Soldații din Garda Regală au urcat sicriul în trenul regalFoto: captură foto/Digi 24

UPDATE 15.00: Cortegiul funerar a ajuns în Gara Băneasa, care aduce sicriul Majestății Sale Regele Mihai. O mulțime impresionantă de oameni s-a adunat să aștepte cortegiul, iar la sosirea acestuia, cu toții îi aclamă numele.

simeon stalpnicul png
Sicriul Maiestății Sale a fost adus în Gara BăneasaFoto: Oana Neacșu

simeon stalpnicul png
Soldații din Garda Regală scot sicriul cu trupul Maiestății Sale din mașina mortuarăFoto: captură foto/Digi 24

UPDATE 14.05: Cortegiul funerar a pornit spre Gara Băneasa, unde sicriul va fi depus într-un vagon al trenului regal care-l va duce la Mănăstirea Curtea de Argeș.

UPDATE 13.50: Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos din catedrală, după ce s-a încheiat slujba.

UPDATE 12.48: Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost dus în catedrala Patriarhiei Române, unde Preafericitul Patriarh Daniel oficializează slujba de înmormântare.

simeon stalpnicul png
Slujba, oficializată de Patriarhul DanielFoto: captură foto/Digi 24

UPDATE 12.16: Cortegiul s-a oprit pe Dealul Mitropoliei, unde preoții oficiază un ceremonial. Tramvaiele din zonă s-au oprit, iar la slujbă asistă și călătorii.

simeon stalpnicul png
S-au oprit chiar și tramvaiele în zona Dealului Mitropoliei, iar călătorii au coborât să asiste la funeraliiFoto: Andreea Dancu

simeon stalpnicul png
Cortegiul s-a oprit pe Dealul MitropolieiFoto: captură foto/Digi 24

UPDATE 12.12: Cortegiul funerar s-a oprit în Piața Unirii.

UPDATE 11.53: Reprezentanții Asociației pentru Restaurarea Monarhiei au venit de la Cluj, pentru a-și lua rămas bun de la Regele Mihai. Au adus un drapel regal al României, lung de 15 metri.

simeon stalpnicul png
Reprezentanții Asociației pentru Restaurarea Monarhiei, alături de un drapel regal al României de 15 metri lungimeFoto: Andreea Dancu

UPDATE 11.31: Cortegiul funerar a ajuns în dreptul Muzeului de istorie, unde Maiestatea Sa este ovaționată. Toți strigă în cor: "Regele Mihai!"

UPDATE 11.35: Sicriul cu trupul Regelui Mihai este dus spre Patriarhia Română. Mașina este înconjurată de 10.000 de români care formează un imens cortegiu funerar.

simeon stalpnicul png
10.000 de români îl petrec pe Regele Mihai pe ultimul drumFoto: captură foto/Digi 24

UPDATE 11.26: Sicriul cu trupul Regelui Mihai este dus, pe afetul de tun, Patriarhie. Familia Regală a urcat în mașină, pentru a urma cortegiul. Klaus și Carmen Iohannis au părăsit și ei ceremonia, fără ai băga în seamă pe Liviu Dragnea și premierul Tudose, și ei prezenți la funeralii. Dragnea și Tudose au plecat împreună pentru a urma cortegiul.

simeon stalpnicul png
Familia Regală s-a urcat în mașină, pentru a urma cortegiulFoto: Andreea Dancu

UPDATE 11.16: Mii de români îl aclamă în mod simbolic pe Regele Mihai, în timp ce sicriul cu trupul său neînsuflețit este purtat de opt soldați din Garda Regală. Oamenii strigă la unison "Monarhia salvează România" și "Jos comunismul".

simeon stalpnicul png
Oamenii l-au aclamat simbolic pe Regele Mihai, în timp ce sicriul cu trupul Maiestățății Sale este purtat de Garda RegalăFoto: Andreea Dancu

UPDATE 11.12: A fost adus afetul de tun, pe care va fi pus sicriul cu trupul Regelui Mihai

UPDATE 11.06: Mii de oameni sunt prezenți la ceremonia de înmormântare a ultimului suveran al României. Mulți s-au cățărat pe garduri și pe stâlpi pentru a vedea mai bine slujba.

UPDATE 10.55: Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos din palat, pentru a fi depus în Piața Palatului Regal, unde se oficializează o altă slujbă.

simeon stalpnicul png
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos din Palatul RegalFoto: privesc.eu

UPDATE 10.40: Toți cei care au venit să-l omagieze pe Regele Mihai au părăsit Sala Tronului a Palatului Regal din București, pentru a fi scos sicriul în Piața Palatului Regal.

simeon stalpnicul png
Prințul Charles a venit să-și ia rămas bun de la Regele MihaiFoto: privesc.eu

Fiica cea mare a Regelui Mihai, Principesa Margareta, Custode al Coroanei Regale, și soțul său, Radu Duda, plâng la căpătâiul ultimului monarh al României. Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au venit, de asemenea, să-și ia la revedere de la ultimul simbol de decență, demnitate, modestie și înțelepciune al epocii de aur a României.

simeon stalpnicul png
Principesa MArgareta și Radu Duda, îndurerați la căpătâiul ultimului suveran al RomânieiFoto: privesc.eu

simeon stalpnicul png
Klaus și Carmen Iohannis își iau rămas bun de la Regele MihaiFoto: privesc.eu
anamaria prodan si ionela prodan
kate middleton
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Alexandra Dinu Mario Mutu Adi Mutu (colaj Click!)
Melania şi Donald Trump
politia rutiera 0 jpeg
cub octavia geamanu marian ionescu png
image png
Zona Merișor   Dealul Babii  Foto Daniel Guță (4) JPG
Taylor Rene Parker jpg
image
image
image
image
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
atac cinernetic hacker jpeg
Printesa Charlene de Monaco FOTO EPA-EFE
Anastasia Radzinskaya jpg