Capitala devine pe 14 și 15 mai polul distracției din România. Cele mai bune oferte

Sfârșitul de săptămână aduce o avalanșă de oferte pentru petrecerea timpului liber în București. Vor fi de toate pentru toți, de la concerte la spectacole de teatru, de la expoziții canine la ”Noaptea Muzeelor”. Click! îți spune care sunt cele mai bune oferte pentru petrecerea timpului liber pe 14 și 15 mai.

Palatul Șuțu poate fi vizitat cu ocazia manifestării ”Noaptea Muzeelor”. Foto: pmb.ro
Palatul Șuțu poate fi vizitat cu ocazia manifestării ”Noaptea Muzeelor”. Foto: pmb.ro

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București şi instituţiile de cultură din subordine, se alătură Nopţii Europene a Muzeelor organizată pe 14 mai. Astfel între orele 19.00 și 2.00, 22 de instituții țin porțile deschise și organizează manifestări speciale.  

Ce instituții participă la Noaptea muzeelor 

Click! Îți spune unde poți merge în ”Noaptea Muzeelor”. Vor avea porțile deschise:  

Teatrul Țăndărică,  

Muzeul Municipiului București,  

Muzeul George Severeanu, Casa Filipescu-Cesianu,  

Muzeul Theodor Aman,  

Muzeul Victor Babeș,  

Muzeul Fredric Storck și Cecilia Cuțescu Storck,  

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu,  

Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei,  

Casa Artelor Dinu Lipatti,  

Muzeul Național al Literaturii Române,  

Casa Memorială Tudor Arghezi-Mărțișor,  

Casa Memorială George și Agatha Bacovia,  

Casa memorială Ion Minulescu și Claudia Millian,  

Casa Memorială Liviu și Fanny Rebreanu,  

Casa Memorială Anton Pann,  

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, 

Opera Comică pentru Copii,  

ARCUB și Primăria Municipiului București. 

Linie specială de transport public pentru Noaptea Muzeelor 

Totodată, pentru a veni în întâmpinarea bucureştenilor şi turiştilor, special pentru acest eveniment, Primăria Capitalei, prin TPBI şi STB, a înfiinţat linia specială de transport public, 362 - care va funcţiona în noaptea de 14 mai, pe traseul Piaţa Presei, Arcul de Triumf, Piaţa Romană, Bd. Nicolae Bălcescu, Piaţa Unirii (conform hărţii ataşate) de la 19.00 până la 02.00.

Calea Victoriei pietonală. Foto: ziare.com
Calea Victoriei pietonală. Foto: ziare.com

Proiectul "Străzi Deschise" 

Cel de-al doilea weekend ”Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” transformă din nou în artere pietonale cele mai importante străzi din centrul Capitalei, Calea Victoriei şi Bulevardul Unirii.

Între orele 09:00 şi 22:00 vor fi închise Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei; Bulevardul Unirii între Splaiul Independenţei şi Bulevardul Dimitrie Cantemir și respectiv între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi bulevardul Mircea Vodă;  

-Pentru cei mici, Biblioteca Metropolitană organizează spectacole de teatru de păpuşi şi ateliere de lectură pregătite în faţa treptelor Muzeului de Istorie al României. La rândul ei, Universitatea Naţională de Arte prezintă un atelier de construit o instalaţie spaţială din modul gonflabil şi un atelier de „Pictură pe apă” pe Calea Victoriei, în zona Parcul Iorga. 

-Începând cu ora 17.00, în zona Palatului CEC – Muzeul de Istorie al României, se organizează sâmbătă, 14 mai, un atelier cu Mihai Mălaimare, dedicat statuilor vivante.  

În zona magazinului Muzica,  Asociaţia Delazero prezintă, în ambele zile, de la ora 17.00, spectacole de dans contemporan. Începând cu ora 19.00, bucureştenii pot asculta sâmbătă, 14 mai, un recital canto – muzică pop susţinut de Vivian Clement, iar duminică, 15 mai, un concert al cursanţilor Şcolii de Artă Bucureşti – Secţia Canto – Muzică uşoară. 

 Teatrul de Animaţie Ţăndărică prezintă în fiecare zi, în faţa Hotelului Radisson, spectacole de teatru de la ora 18.00. Evenimentele de pe traseul pietonal din Calea Victoriei sunt completate cu prezentări de modă pregătite de Departamentul Modă al UNArte programate în fiecare zi de weekend, între orele 17.00 şi 19.00, în zona Parcului Iorga. 

Cum se circulă în zona festivalului ”Străzi deschise” 

Pentru cei care doresc să traverseze zona, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta.  

Traficul pe Bulevardul Unirii va fi restricţionat pe segmentul cuprins între Splaiul Independenţei şi Bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Bulevardul Mircea Vodă (sensul spre Piaţa Alba Iulia).  

 Se va permite accesul pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului. 

Evenimente în sectorul 4  

 Bucureştenii din sectorul 4 pot participa în acest sfârșit de săptămână, în rondul de la Fântâna Zodiac, din zona Parcului Carol I la mai multe evenimente artistice. În fiecare zi, între 10.00 şi 21.00, sunt spectacole ale teatrelor Evreiesc şi Ţăndărică, concerte pregătite de Şcoala de Artă Bucureşti, grupul „Adagio” de la Palatul Naţional al Copiilor, ateliere pentru copii organizate de CREART, reprezentaţii de dans contemporan. De asemenea, Clubul Copiilor Sector 2 prezintă expoziţii de pictură şi momente de dans.  

Evenimente în sectorul 3 

În Parcul Titan, în perioada 14-15 mai 2022, are loc evenimentul „Zilele Sectorului 3 – O comunitate într-o familie”. Pentru pensionari, de la ora 20.30, în ambele zile ale evenimentului, la scena din apropierea lacului, vor fi prezentate două proiecte muzicale în premieră în Parcul Titan 

Sâmbătă, 14 mai, artistul Zoli Toth prezintă proiectul „Better Together”. „Better Together” înseamnă 10 piese muzicale, în care Zoli Toth transpune și reinterpretează muzica clasică, într-un registru sonor în care vibrafonul este personajul principal.  

Duminică, 15 mai, trupele Cobzality și Crispus prezintă proiectul „Dansul zmeilor”, cu suportul tulnicăreselor de la Ansamblul Doina Moțului din Câmpeni și al călușarilor de la Ansamblul Doinița din București.  

-Pe platforma de la intrarea în Parcul Titan (acces din bulevardul Liviu Rebreanu) se va amenaja o expoziție New Media Art, vor fi prezentate cinci instalații de artă digitală care expun diferite moduri de expresie artistică: realitatea augmentată, senzori de interactivitate, animație 3D, inteligența artificială. 

La ambele manifestări vor fi spații unde poate fi servită masa, standuri cu produse handmade 

Iubitorii de animale sunt invitați pe 15 mai pe Stadionul Național. Foto: opiniatimisoarei.ro
Iubitorii de animale sunt invitați pe 15 mai pe Stadionul Național. Foto: opiniatimisoarei.ro

Adopții de câini și pisici la Stadionul Național 

Târg de adopții pentru câini și pisici pe Stadionul Național, duminică 15 mai între orele 10.00 și 18.00. În timp ce căinii vor fi aduși direct din adăposturile Administrației pentru Supravegherea Animalelor, pisicile vor proveni de la Centrul Teritorial Veterinar sector 2.  

Pe cel mai mare stadion din România vor fi prezenți și dresori, medici veterinari și reprezentanți ai asociațiilor non-guvernamentale, care vor sta la dispoziția iubitorilor de animale pentru orice informații utile. 

Vizitatorii sunt așteptați cu numeroase surprize, invitați din lumea teatrului și muzicii, se vor oferi cadouri pentru adoptatori, pe stadion organizându-se și o tombolă cu premii. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net