Care a fost cel mai sărac președinte al României. Răspunsul la care niciun român nu s-a gândit

Cel de-al patrulea președinte al României de după 1990, Klaus Iohannis, cel care conduce destinele țării din 2014 încoace, pare să fie și cel mai sărac dintre toți cei care s-au perindat în fruntea țării în ultimii 35 de ani. Pare doar, fiindcă de fapt nu există cifre oficiale pe care să te poți baza atunci când vine vorba despre demnitarii statului român.

Președinții României / Sursă foto: canal33
Președinții României / Sursă foto: canal33

Totuși, dacă luăm în calcul doar veniturile obținute din salariul sau din pensia oferită de către statul român, atunci Klaus Iohannis e la coada clasamentului.

Anunțul apropiatei ieșiri la pensie a actualului președinte al României, Klaus Iohannis, care la jumătatea lunii iunie va împlini 65 de ani, i-a făcut pe specialiști să anunțe că actualul președinte ar putea beneficia de o pensie de circa 9.000 de lei, lunar.

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție. Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte. Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8.400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a declarat recent Anton Hadăr, lider al Federației Naționale „Alma Mater”, la Antena 3 CNN.

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net