Care ar fi cauza incendiului de la hidrocentrala Porțile de Fier 1. Au intervenit echipaje de pompieri din mai multe județe

Un incendiu violent a izbucnit, joi seara, la un transformator electric care aparține de Hidrocentrala Porțile de Fier 1, iar din cauza riscului de explozie, au intervenit pompieri din mai multe judeţe.

Incendiu Porțile de Fier 1 Foto: Facebook
Incendiu Porțile de Fier 1 Foto: Facebook

Ce au anunțat cei de la IGSU

 Cea mai mare hidrocentrală a României, Porţile de Fier I, a fost afectată aseară de un incendiu violent izbucnit la instalaţia unui tranformator de mare putere. Pentru a putea potoli incendiul, în ajutorul militarilor din Drobeta-Turnu Severin au venit și echipaje din cele mai apropiate județe - Gorj, Caraș-Severin și Timiș.

„Datorită intervenţiei operative a salvatorilor, incendiul a fost pentru început localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat, acționându-se apoi până la lichidarea incendiului, care a avut loc în scurt timp”, a anunţat IGSU, scrie Digi24.ro. Potrivit IGSU, întrucât temperaturile în zona de intervenţie au fost foarte ridicate, echipajele de stingere au acţionat pentru răcirea întregii zone, astfel încât să fie evitată reaprinderea uleiului din transformator.

Care ar fi cauzele incendiului

Cristian Stanciu, ISU Mehedinți: „A existat pericolul de explozie, din cauza asta nici nu ne-am apropiat de la început și am acționat de la distanță în vederea evitării expunerii la risc pentru servanții noștri", potrivit știrileprotv.ro. 

Pagubele vor fi evaluate în această dimineaţă. Au început şi mai multe anchete pentru a identifica cauzele, dar sunt voci care susţin deja că de vină ar fi fondurile insuficiente alocate de Hidroelectrica pentru mentenanţă.

„Oala în care se află contactul între tensiunea de ieșire din centrala de 20 kV cu cea care pleacă înspre stație, de 220 kV, a bubuit, a explodat contactul, și uleiul, sunt vreo șase tone de ulei dacă țin minte bine, s-au împrăștiat și au luat foc”, a declarat liderul sindical Cristinel Popescu. 

Incendiu similar în 2018

Echipamentul cuprins de foc a fost modernizat în urmă cu 15 ani. În vara lui 2018, un incendiu similar s-a produs la transformatorul 4, care a fost reparat și dat în exploatare.  Potrivit informațiilor de atunci, incendiul a pornit la un transformator de la intrare și s-a manifestat cu flacăra deschisă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net