Carmen Iohannis a făcut istorie cu aceste rochii. Designerii favoriți ai primei doamne

Ultima actualizare:
Rochia aleasă de Carmen Iohannis pentru ceremonia de depunere a jurământului a fost considerată prea îndrăzneață
Rochia aleasă de Carmen Iohannis pentru ceremonia de depunere a jurământului a fost considerată prea îndrăzneață

Lăudată pentru alegerile ei rafinate sau, dimpotrivă, criticată pentru felul în care fusta îi lăsa de multe ori la vedere genunchii, un lucru e clar, Carmen Iohannis nu a lăsat pe nimeni indiferent în cei cinci ani de mandat ai soțului ei. Profesoara de engleză din Sibiu a adus la Cotroceni un stil deopotrivă elegant, colorat și îndrăzneț. Iar povestea continuă pentru încă cinci ani.

La 59 de ani, Carmen Iohannis se poate lăuda cu o siluetă de adolescentă, trasă prin inel, cu musculatura frumos tonifiată în timpul orelor de tenis de câmp. De aici și îndrăzneala cu care prima doamnă a României a abordat de-a lungul timpului ținute controversate, uneori mult deasupra genunchilor ori cu umerii goi, iar asta înainte ca moda în rândul soțiilor de președinți să fie complet reformată de apariția pe firmament a doamnei Macron.

Alexandru Ciucu, Eli Lăslean, Stephan Pelger, designerii prezidențiali

Trei au fost numele de designeri vehiculate în primul mandat al președintelui Iohannis când a venit vorba despre vestimentația primei doamne.

Alexandru Ciucu s-a ocupat de țintele așa-zis office ale lui Carmen Iohannis. Prima doamnă a României a fost îmbrăcată de designerul regal atunci când s-a dus la Vatican ori atunci când a vizitat Spania, la invitația Regelui Felipe și a Reginei Letizia.

"Prima doamnă a unei ţări, dar mai ales a României, are capacitatea să promoveze creativitatea românilor. Mă refer la creativitate în domeniul vestimentar. Ţinutele pe care le creez doamnei Iohannis sunt îndeajuns de lungi cât să fie decente şi îndeajuns de scurte ca să nască interesul presei", a declarat la un moment dat Alexandru Ciucu.

Cu Stephan Pelger, Carmen Iohannis a lucrat destul de puțin, la începutul mandatului soțului ei, iar sfârșitul colaborării a fost marcat de o declarație ușor acidă din partea designerului. ”Este o doamnă foarte drăguţă, foarte simpatică, este o femeie absolut cu picioarele pe pământ, nu are fiţe deloc. Are însă nişte fixuri pe care nu i le poate schimba nimeni, dar cred că, până acum, ea a făcut cea mai bună imagine României dintre primele doamne pe care le-am avut. Fusta prea scurtă, da, dar în unele cazuri, când iese în particular, chiar dacă este fotografiată, fusta poate fi şi exagerat de scurtă. Când însă este într-o întâlnire oficială, atunci de multe ori a avut ţinute foarte frumoase, uneori poate mi-aş fi dorit un pic mai elegant, mai rafinat, dar, per total, mie mi-a plăcut", a declarat Pelger în 2015.

Eli Lăslean a fost responsabilă cu ținutele de gală ale primei doamne. Designerul arădean a dezvăluit, de altfel, și dimensiunile de fotomodel ale doamnei Iohannis. „Să știți că are o siluetă de invidiat. Are cam 68 de centimetri în talie. Este o persoană extrem de ateltică, are un corp frumos, dar dincolo de asta, este un suflet absolut fascinant. Pentru mine este o bucurie și o emoție extrem de puternică și de fiecare dată când mă întâlnesc cu dânsa, pur și simplu mă emoționez”, a declarat Eli Lăslean.

2014. Rochia de la ceremonia de depunere a jurământului

Profesoara de limba engleză din Sibiu a reprezentat, cu siguranță, o pată de culoare la Cotroceni, după o serie de prime doamne care au privilegiat mai degrabă discreția în materie de vestimentație.

Încă din prima zi de mandat a soțului ei, Carmen Iohannis a făcut valuri. Rochia albă cu imprimeu floral bleu, de la ceremonia în care Klaus Iohannis a depus jurământul, a împărțit România în două tabere. De-o parte conservatorii, care au remarcat că rochia era ”cu cel puțin două palme mai scurtă decât o cerea protocolul”, și de cealaltă parte entuziaștii, care au văzut în primul rând o femeie frumoasă, cu un corp atletic, care nu se sfiește să se expună.

Carmen Iohannis a purtat o rochie semnată de Eli Lăslean la dineul oferit de Principesa Margareta
Carmen Iohannis a purtat o rochie semnată de Eli Lăslean la dineul oferit de Principesa Margareta

2015. Rochia de la dineul oferit de Principesa Margareta

În martie 2015, la dineul oferit de Casa Regală, la Castelul Peleş, prima doamnă a României a fost în centrul atenţiei. Soţia preşedintelui Klaus Iohannis a reuşit să eclipseze audienţa cu ţinuta ei impecabilă. Rochia lungă până-n pământ, cu mâneci lungi, de culoare roz prăfuit, din voal şi dantelă, a fost creată special pentru Carmen Iohannis de designerul arădean Eli Lăslean.

La întâlnirea cu Regina Letizia, Carmen Iohannis a purtat o rochei semnată de Alexandru Ciucu și sandale Salvatore Ferragamo
La întâlnirea cu Regina Letizia, Carmen Iohannis a purtat o rochei semnată de Alexandru Ciucu și sandale Salvatore Ferragamo

2015. Rochia din brocart de la întâlnirea cu Regina Letizia a Spaniei

Cuplul prezidențial a  fost într-o vizită oficială în Spania, în iulie 2015, la invitația Regelui Felipe al VI-lea și a Reginei Letizia. Dincolo de chestiunile politice și economice, vizita a avut și o miză importantă pentru pasionații de modă de la noi, regina fiind recunoscută ca un reper al eleganței. Toată lumea se întreba cum ”va da” prima doamnă Carmen Iohannis pe lângă una dintre femeile cel mai bine îmbrăcate din lume.

Carmen Iohannis a strălucit într-o rochie bleu la dineul oferit de Marele Duce de Luxemburg
Carmen Iohannis a strălucit într-o rochie bleu la dineul oferit de Marele Duce de Luxemburg

Alexandru Ciucu a ajutat-o pe prima doamnă să treacă testul cu succes. Rochia din brocart roz i-au dat doamnei Iohannis un aer proaspăt și elegant. Mai mult, soția lui Klaus Iohannis a ”reciclat” cu această ocazie niște sandale scumpe, semnate de Salvatore Ferragamo, pe care le mai purtase de câteva ori înainte, lucru pe care Regina Letizia îl face frecvent. Un gest de cumpătare foarte apreciat când vine vorba despre ținutele reprezentanților caselor regale.

2016. Rochia bleu de la dineul de gală din Luxemburg

În timpul vizitei oficiale din Luxemburg, Carmen Iohannis a schimbat nu mai puțin de șase ținute diferite, în culori pastelate sau în diferite nuanțe de albastru. De departe, cea mai spectaculoasă a fost rochia aleasă pentru recepția organizată de Marele Duce Henric. Este vorba despre o rochie lungă, din mătase bleu, cu decolteu în formă de V și mâneci bufante, trei sferturi.

Carmen Iohannis și Brigitte Macron s-au întrecut în rochii scurte
Carmen Iohannis și Brigitte Macron s-au întrecut în rochii scurte

2017. Duelul minijupelor de la vizita cuplului prezidențial francez în Romania

Vizita președintelui francez în România, din vara anului 2017, le-a adus față în față pe cele mai îndrăznețe prime doamne din Europa. Brigitte Macron și Carmen Iohannis s-au întrecut în fuste scurte, iar acest duel a făcut deliciul pasionaților de modă.

Carmen Iohannis l-a întâmpinat pe Papa Francisc într-o rochie petrecută bleu ciel
Carmen Iohannis l-a întâmpinat pe Papa Francisc într-o rochie petrecută bleu ciel

Carmen Iohannis a întâmpinat-o pe prima doamnă a Franței într-o rochie bleu cu tăieturi pe umeri, talia marcată și partea de jos plisată, creată de Edi Lăslean. ”I-am făcut o rochie bleu ciel din brocart de mătase, un model modern, potrivit pentru întâlnirea de la Cotroceni, care-i conferă doamnei Carmen Iohannis eleganță și rafinament”, a declarat pentru Click! designerul Eli Lăslean.

2019. Rochia bleu ciel de la întâlnirea cu Papa Francisc

Pentru întâlnirea cu Papa Francisc, de la București, designerul Eli Lăslean și soția președintelui au căzut de acord asupra unei rochii vaporoase, bleu ciel. Carmen Iohannis a vrut să transmită un mesaj de seninătate prin intermediul acestei nuanțe.

Carmen Iohannis a ales o rochie albastră pentru ceremonia de încoronare a Împăratului Japoniei
Carmen Iohannis a ales o rochie albastră pentru ceremonia de încoronare a Împăratului Japoniei

”Ținuta purtată de Carmen Iohannis a fost pregătită special pentru acest eveniment și am vrut să transmitem, totodată, și un mesaj. Culoarea bleu ciel exprimă seninătate, este o nuanță rafinată și serenă, precum sufletul doamnei Iohannis. Materialul este un crep de mătase naturală, fluid, ușor, confortabil, cu un croi și o simplitate studiate, care pun în valoare silueta, dar în același timp conferă și o notă de austeritate. Este o eleganță discretă ce o și caracterizează pe prima doamnă.  Am pregătit din timp această ținută. Doamna Iohannis și-a dorit o culoare senină”, a declarat Eli Lăslean, în exclusivitate pentru Click!

2019. Rochia de la încoronarea Împăratului Naruhito al Japoniei

La ceremonia de încoronare a Împăratului Japoniei, Carmen Iohannis a purtat o rochie albastră lungă, din voal de mătase, cu mânecile lungi, bufante, și talia marcată cu o eșarfă din același material. În alegerea culorii, prima doamnă a ținut cont de faptul că, în Țara Soarelui Răsare, albastrul simbolizează răcoarea, pasivitatea și fidelitatea.


    Carmen Iohannis a ales o rochie albastră pentru ceremonia de încoronare a Împăratului Japonieifoto: Getty Images
Carmen Iohannis a ales o rochie albastră pentru ceremonia de încoronare a Împăratului Japonieifoto: Getty Images

Citește și:

Ce meserii au avut primele doamne ale României

Cele mai stilate prime doamne ale SUA. Scandalul provocat de cea mai tânără

Şase Prime Doamne care şi-au eclipsat soţii de-a lungul timpului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net