Carne de porc din Ungaria, pusă sub sechestru în Timiş
Peste 1.200 kg de carne de porc, provenită din Ungaria, a fost pusă sub sechestru într-un depozit din Timişoara, deoarece nu avea ştampila ovală de sănătate şi ar putea proveni din zone unde pesta porcină a fost confirmată, scrie news.ro.
”A fost sechestrată în unitate întreaga cantitate de carne, vorbim de 1.260 kg de carne de porc. De asemenea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 2.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare şi se face o anchetă în comun cu Poliţia. Practic, în loc să fie marcată cu ştampila ovală de sănătate, o parte din carne nu a fost însoţită de ştampilă sau avea marca dreptunghiulară, ceea ce înseamnă că e de consum intern”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Timiş Adrian Popa.
Potrivit sursei citate, 400 kg din transportul de carne de porc a fost distribuită la Arad, Oradea şi Bucureşti, însă nici aceasta nu ar fi ajuns în magazine, ci doar în depozit.