„Carnea era ţinută la vânzare până se învechea, apoi se afuma”
Dezvăluiri șocante sunt făcute de ziariștii de la ”Ziua de Constnța”, din dosarul cărnii alterate puse în vânzare. O martoră a declarat ”Carnea era ţinută la vânzare până se învechea, după care era trimisă la depozit, unde se afuma şi era adusă din nou la vânzare.”
”Ziua de Constanţa” prezintă noi informații din dosarul cărnii aparent alterate. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, document aflat la Tribunalul Constanţa, martorii audiaţi au indicat faptul că se „insista în comercializarea cărnii şi a subproduselor din carne, chiar dacă acestea prezentau semne evidente de alterare“.
O martoră „a declarat că produsele din carne se preparau în depozitul SC (…) SRL Constanţa. Carnea era ţinută la vânzare până se învechea, după care era trimisă la depozit, respectiv la magazinul nr. 13, unde se afuma şi era adusă din nou la vânzare. De asemenea, carnea foarte veche era tocată şi amestecată cu diferite condimente“. O femeie, trecută în rechizitoriu ca „şefa“, le-ar fi spus „cât de bine arătau după ce se făcea amestecul“.
În urma ascultării acestei înregistrări, s-a stabilit că „şefa“ „a purtat o discuţie telefonică cu o angajată, care îi comunică faptul că unele produse expuse la vânzare erau alterate şi că ar trebui să fie luate de la punctul de lucru“, scrie ziuaconstanta.ro.