Cartier plin cu şobolani şi gunoaie. De frică, părinţii îşi ţin copiii în casă

Şobolani, munţi de gunoaie şi miros insuportabil, cu asta se confruntă locuitorii din Târgu-Mureş. De frică să nu se infecteze, părinţii nu mai au curajul să-şi lase copiii în parcurile de joacă unde mişună rozătoarele.

ț
ț

Şobolani mari mişună pe străzile din cartierul Tudor, din Târgu Mureş. Rozătoarele pot fi văzute pe trotuare, unde copii se joacă sau chiar la intrare din bloc, spre disperarea localnicilor, scrie Observatornews.ro. ,,Șobolanii sunt foarte mari şi periculoşi. Dacă muşcă un copil, ce se întâmplă? Eu nu vreau să îi văd în preajma copilului meu. Aici pe trotuar, unde copii colorează, se dau cu bicicletele", a declarat un localnic. În plus, şobolanii au ajuns şi în parcurile de joacă şi sub maşinile oamenilor. 

Localnicii spun că gunoiul nu a mai fost ridicat 

,,Tot timpul gunoiul rămâne acolo, nu se duce gunoiul la timp şi avem probleme şi sunt o grămadă de şobolani. Nu s-a făcut deratizare, nici anul trecut nu s-a făcut deratizare", s-a plâns un alt localnic.

,,S-au amplasat până în prezent în jur de 7.500 de capcane pentru şobolani, vor fi în jur de 1500, se vor elimina aceste rozătoare care apar primavara", a declarat primarul orașului. 

Cea mai recentă operaţiune de deratizare în Târgu Mureş fusese făcută în urmă cu trei ani.

Ce trebuie să faci dacă ai fost mușcat de șobolan

Mușcăturile de șobolan pot transmite o serie de boli și infecții periculoase. În cazul în care sunteți mușcat de un șobolan, plaga mușcată trebuie spălată și dezinfectată, iar mai apoi acoperită cu un pansament steril.

Este neapărat necesară spălarea suprafeței mușcate cu apă și săpun pentru a putea fi îndepărtată saliva rozătoarei. După acest proces trebuie mers de urgență la medic pentru a primi tratamentul corespunzător.

Tânăr, mușcat de șobolan în centrul Bucureștiului

În urmă cu doi ani, un tânăr, în vârstă de 26 de ani, a fost mușcat de o rozătoare. Cătălin s-a trezit cu un șobolan pe picior , în fața porții locuinței sale, din zona parcului Grădina Icoanei, București.

Rozătoarea l-a mușcat atât de tare, deși acesta avea șosete și papuci în picioare. Tânărul a reușit să scape de șobolan abia după ce l-a prins cu mâna și l-a aruncat de pe piciorul lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net