Cartofii şi fructele proaspete, mai scumpe
Nu vă întoarceţi de la piaţă cu sacoşa mai grea, însă cu siguranţă reveniţi acasă cu portofelul mai uşor.
În luna mai, cartofii şi fructele proaspete s-au scumpit cel mai mult, cu 12,73%, respective 4,93%.
În schimb, vestea bună vine de la ouă, care s-au ietfinit cu 19,6%, conform datelor publicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Aceleaşi date arată că legumele şi conservele din legume s-au scumpit în mai cu 2,73%, iar alte produse alimentare precum citricele şi fructele meridionale, carnea de porc şi de bovine şi peştele proaspăt au înregistrat creşteri uşoare ale preţurilor situate între 0,12% şi 0,9%.
La categoria alimentelor care s-au ieftinit în luna mai, întâlnim laptele de vacă, cu 1,08%, fasolea boabe şi alte leguminoase cu 0,38%, brânza telemea de oaie - 0,33%, iar brânza telemea de vacă cu 0,28 procente.