Căsătorii de-o zi în «Autobuzul Dragostei»

Ultima actualizare:

    Mâine este Ziua  Îndrăgostiţilor în  variantă românească
Mâine este Ziua Îndrăgostiţilor în variantă românească

Miercuri e mare sărbătoare pentru îndrăgostiţi! Dragobetele, celebrat în 24 februarie, e considerat echivalentul românesc al sărbătorii americane Valentine’s Day.

Conform tradiţiei, de Dragobete, fetele şi flăcăii, îmbrăcaţi de sărbătoare, se întâlneau în faţa bisericii şi plecau să caute, prin păduri şi lunci, flori de primăvară. La ora prânzului, fetele se întorceau în sat alergând, obicei numit zburătorit, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, îl săruta în văzul tuturor. Aşadar, pe îndrăgostiţi îi aşteaptă o serie de evenimente închinate iubirii.

  • Căsătoreşte-te în “Autobuzul dragostei”. Asociaţia Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri”, din Bacău, vă invită mâine, între orele 10.00 şi 16.00, într-un loc deosebit. „Autobuzul dragostei” va circula pe traseul 22 din Bacău. Acesta va opri în fiecare staţie pentru a îmbarca îndrăgostiţii care doresc să-şi unească destinele pentru o zi. Vor primi certificate de căsătorie. Autobuzul, care va fi decorat cu baloane şi inimioare, va circula prin oraş timp de 6 ore.
  • Flash-mob în Piaţa Unirii la Iaşi. Studenţii ieşeni organizează proiectul “Dragobete - Iubeşte româneşte”, ce îşi propune să unească un număr cât mai mare de tineri pentru realizarea unui flash-mob, mâine, în Piaţa Unirii de la ora 12.30. Tot aici va fi amplasat şi un panou pe care orice tânăr îndrăgostit poate să scrie motivul pentru care iubeşte şi poate face o declaraţie persoanei iubite. Seara, petrecerea se mută în club Fever, iar intrarea e liberă pentru studenţi. 
  • Concert pentru îndrăgostiţi. Muzică, voie bună, clopuri şi cămeşi tradiţionale la Karolina Pub&Terrace, din Cluj. Distracţia începe la ora 21.00, iar intrarea costă 25 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net