Castelul Pele╚Ö ├«n pericol! Casa Regal─â ╚Öi Guvernul se ceart─â pe investi╚Ťiile ├«n complex

simeon stalpnicul png
Negocierile pentru Castelul Peleș sunt blocate de cele pentru Palatul Elisabeta

Obiectele de patromoniu aflate ├«n ├«nc─âperile Castelului Pele┼č, care func┼úioneaz─â ca Muzeu Na┼úional, risc─â s─â se degradeze din cauza condensului, ├«n condi┼úiile ├«n care de o lun─â, castelul nu are c─âldur─â. Potrivit news.ro, centrala termic─â s-a defectat, iar Ministerul Culturii, care pl─âte┼čte lunar chirie pentru complex, sus┼úine c─â proprietarul, Casa Regal─â, este obligat s─â fac─â repara┼úiile capitale. Cei din urm─â, nu sunt de acord ╚Öi propun o alt─â solu╚Ťie

Potrivit purt─âtorului de cuv├ónt al Muzeului Pele┼č, Dana Voitescu, centrala termic─â a castelului, care func┼úiona pe gaz metan, montat─â ├«n urm─â cu 27 de ani, s-a defectat ├«n urm─â cu o lun─â. Aceasta a dezv─âluit c─â speciali╚Ötii au explicat c─â garan╚Ťia instala╚Ťiei a fost de 20 de ani ┼či acum, ea nu mai poate fi reparat─â.

"Nu se asigur─â temperatura de confort ┼či nici temperatura pentru p─âstrararea obiectelor de patrimoniu, care ├«n muzeu este ├«ntre 2 ┼či 5 grade acum. Exist─â riscul cre┼čterii umidit─â┼úiiÔÇŁ a spus Voitescu.

Surse guvernamentale au dezv─âluit c─â, ├«nc─â de anul trecut, reprezentan╚Ťii Casei Regale au cerut cre╚Öterea chiriei pe care o pl─âte╚Öte Ministerul Culturii de 10 ori. Motiva╚Ťia a fost necesitatea necesitatea investi╚Ťiilor ├«n complex. Negocierile nu au ajuns la nici un numitor comun, iar lucrurile au r─âmas ├«n ÔÇŁcoad─â de pe╚ÖteÔÇŁ. Dana Voitescu a precizat c─â la 31 martie, expir─â contractul dintre Ministerul Culturii ┼či Casa Regal─â. Conform actualului document, ministerul pl─âte┼čte lunar o chirie de aproximativ 50.000 de lei Casei Regale, pentru Castelul Pele┼č. Alte surse vorbesc de un r─âzboi al nervilor ├«ntre Casa Regal─â ╚Öi Guvern, vorbindu-se de ├«ncercarea reprezentan╚Ťilor pimei institu╚Ťii, de a lega negocierile ├«n curs pentru statutul Palatului Elisabeta, de cele pentru chiria Castelului Pele╚Ö.

Anul trecut, muzeul Castelul Pele╚Ö a fost vizitat de 415.000 de turi┼čti

Shakira ┼či Pique FOTO EPA-EFE
cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
image jpeg
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
Alessia Raiciu 3 webp
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
anca serea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg
foto   vouchere blocate jpg
calendar ortodox 2021 17 august sf gheorghe pelerinul png
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan