Cât costă să iei masa la restaurantul din cer

Ultima actualizare:

    Invitații au fost ridicați la peste 50 de metri deasupra pământuluiFotografii: Florin Șuler
Invitații au fost ridicați la peste 50 de metri deasupra pământuluiFotografii: Florin Șuler

Să iei masa suspendat în aer, la peste 50 de metri înălțime deasupra pământului înseamnă inedit și adrenalină la un loc. „Restaurantul aerian” e din nou în București, în acest weekend. Zeci de „aventuroși” s-au înscris deja ca să ia micul dejun sau cina deasupra Capitalei. Tot pe platforma „Dinner In The Sky” se va desfășura primul styling show la înălțime din lume, dar și o degustare de vinuri, pe acordurile viorii Alexandrei de la „Amadeus”.

Platforma „Dinner In The Sky” e pregătită din timp de organizatori, astfel încât, atunci când ajung oaspeții „la masă”, totul să fie ca la carte. Farfuriile, tacâmurile, șervetele, aranjamentele florale, toate sunt la locul lor, iar ospătarii au grijă și de ultimele detalii.

La ora stabilită, participanții la cel mai inedit mod de a lua masa sunt invitați să se așeze pe scaunele din piele. Sunt bine prinși cu centuri de siguranță, aidoma celor de la roller coster, li se reglează scaunele ca să se simtă confortabil și li se prezintă regulile „jocului”.

Invitaților li se prind centurile de siguranță
Invitaților li se prind centurile de siguranță

Înainte ca platforma „Dinner In The Sky” să înceapă să fie ridicată de macaraua manevrată de Liviu, ospătarii așează pe masă preparatele culinare și servesc băuturile. Apoi, platforma se desprinde ușor de pământ în acordurile muzicii. La „bord”, în mijlocul platformei au urcat chef-ul „răspunzător” pentru preparatele servite, somelierul Sergiu Nedelea și Alexandra Violin, fondatoarea trupei „Amadeus”, și ei bine prinși cu centuri.

Ospătarii pregătesc masa
Ospătarii pregătesc masa

Uimirea și încântarea se pot citi pe fețele participanților care nu se mai satură să filmeze și să fotografieze panorama. În jur de 40 de minute au poposit la peste 50 de metri altitudine, deasupra Hotelului Caro, unde se află, în acest weekend, platforma „Dinner In The Sky”.

„Principalul obiectiv al Dinner In The Sky România este să inoveze, să contribuie la creșterea vizibilității României în rândul țărilor europene relevante din punct de vedere turistic. În acest sens, Dinner In The Sky România se remarcă printr-un număr mare de premiere mondiale, găzduind prima piesă de teatru jucată la 50 metri înălțime, primele 7 cununii civile oficiate la 50 de metri de sol de către primarul Clujului, prima trupă live în aer (Amadeus), cele mai multe ridicări într-o zi (21), primul studio de televiziune „în aer” cu emisie live timp de nouă ore, transmisii simultane live la patru emisiuni de știri”, a declarat Ovidiu Barbier, Manager Dinner In The Sky România.

Ovidiu Barbier ne-a povestit și o întâmplare haioasă din timpul unui eveniment găzduit de platforma „Dinner In The Sky”: „Am avut un eveniment la care au participat numai politicieni de rang înalt. Când am ajuns sus, i-am întrebat care cred ei că este, în acel moment, cel mai important om din această țară. S-au uitat unii la alții, au chicotit, și-au dat coate. Atunci, le-am spus: Liviu, macaragiul nostru, care are grijă să ne ridice și să ne aducă la sol în siguranță”.

Alexandra le-a cântat invitaților la vioară
Alexandra le-a cântat invitaților la vioară

O experință „Dinner In The Sky” pornește de la 200 de lei de persoană și ajunge până la 800 de lei, în funcție de serviciul ales, iar înscrierile se pot face exclusiv pe www.dinnerinthesky.ro. Având în vedere că locurile sunt limitate, rezervările sunt confirmate în ordinea înscrierilor și plata se face odată cu rezervarea. Oaspeții „Dinner In The Sky” vor face „check-in-ul” într-un lounge de lux și apoi vor fi conduși de către stewardese către poarta de îmbarcare, de unde vor urca pe platforma „Dinner In The Sky”.

Somelierul Sergiu Nedelea le toarnă invitaților în pahare
Somelierul Sergiu Nedelea le toarnă invitaților în pahare

Masa pentru 22 de persoane poate fi închiriată de oricine şi poate fi amplasată în orice loc doreşte clientul cu condiţia de a avea la sol un spaţiu liber de aproximativ 500 de metri pătraţi. La o astfel de masă zburătoare se pot ţine diferite evenimente, de la aniversări, nunţi, până la concerte, meeting-uri de afaceri, conferinţe de presă sau vizionarea competiţiilor sportive şi a evenimentelor culturale în aer liber.

Astfel, pentru o petrecere într-un stil inedit, clienţii trebuie să plătească cel puţin 16.000 de euro.

O panoramă superbă de la peste 50 de metri altitudine
O panoramă superbă de la peste 50 de metri altitudine

Fișă tehnică

# Platforma are o lungime de 6 metri și o lățime de 2,5 metri

# Greutatea mesei este de 5 tone (goală) și poate ajunge până la 7 tone

# Unghiul de rotație al scaunelor este de 180 de grade

# Numărul de invitați (pe scaune, cu centuri de siguranță în patru puncte): 22

# Numărul personalului (în picioare, pe mijoc): 5

# Tipul macaralei care ridică masa: 120 de tone, împărțite pe 5 axe

# Spațiul la sol cerut de amplasare: 30m x 15m, accesibil atât pentru macara, cât și pentru camionul de peste 12 metri lungime

# Timp de instalare/construcție: aproximativ două ore

# Timp pentru demontare: aproximativ o oră

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
furtuna nori jpg
image
image
image
image
image
image
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net