Cât costă să îți duci copilul la grădinița Patriarhiei Române

În centrul Capitalei, pe o stradă foarte liniștită de lângă Parcul Carol există o instituție de învățământ privată unică în România: grădinița Patriarhiei Române. 

Grădinița a fost  inaugurată  în 2020
Grădinița a fost inaugurată în 2020

Deschisă în pandemie, instituția a împlinit deja doi ani, iar Click! vă spune tot ce trebuie să știți despre grădinița „Buna Vestire”. Instituția, care oferă și servicii de after school pentru școlari, are sediul pe Str. Episcop Chesarie nr. 9, peste drum de Casa de căsătorii a Sectorului 4 București, în apropierea Parcului Carol. Grădinița primește copii pentru grupa mică (3-4 ani), grupa mijlocie (4-5 ani) și grupa mare (5-6 ani).

Camera  de joacă a  celor mici
Camera de joacă a celor mici

Procesul educațional se desfășoară în trei module: program scurt (7.30-13.00), program normal (7.30-16.00) și program prelungit (7.30-18.30). Pentru after school, programul este 12.00-18.00.

„În acest an școlar, grădinița are 40 de copii împărțiți într-o grupă mică, două grupe mijlocii și o grupă mare”, ne-a declarat profesorul coordonator Daniela Ciofu. La grădinița Patriarhiei se achită o taxă lunară, care depinde de intervalul orar în care copilul urmează cursurile.

Programul scurt costă 1.800 de lei, cel normal 2.300 de lei iar cel prelungit 2.500 de lei. În plus, există o taxă de masă, care e de 25 de lei/ zi, în care intră micul dejun, prânzul și două gustări.

Înscrierea are mai mulți pași

Instituția oferă mai multe opționale. Conform oficialilor, activitățile artistice sunt gândite pentru ajuta copiii să descopere tradițiile și valorile românești. Grădinița nu are caracter social, ci privat, așa că cererile de înscriere sunt onorate în ordinea primirii.

Există și o sală  de rugăciune
Există și o sală de rugăciune

Solicitările de înscriere se trimit online. Apoi se stabilește o vizită la grădiniță a părinților, iar ulterior copilul e invitat să participe la un atelier de o oră însoțit de un adult pentru a vedea dacă se potrivește modului în care se predă acolo. Abia apoi se poate depune dosarul de înscriere.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net