Cât de bolnav e cu adevărat Oprescu?

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu suferă de probleme cardiaceFoto: Mediafax
Sorin Oprescu suferă de probleme cardiaceFoto: Mediafax

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a ajuns o minge de ping-pong între procurori și apărătorii săi. Fostul edil acuză grave probleme de sănătate, care fac nejustificată reținerea sa în stare de arest preventiv, spun avocații. Click! vă spune cât de grav bolnav este Sorin Oprescu și ce-l așteaptă în următoarele zile.

Anchetatorii cunoc istoricul medical al doctorului Oprescu, însă consideră că afecțiunile sale nu sunt atât de grave încât să necesite tratarea într-un spital. Fostul primar general suferă de diabet insulino-dependent, dar și de afecțiuni cardiace care au necesitat aplicarea de stenturi pe arterele coronare. Arestarea preventivă, condițiile de detenție și posibilitatea unei condamnări i-au produs un șoc puternic în plan emoțional, care i-au slăbit și mai mult inima. Medicii spun că diabetul, problemele cardiace mai vechi și stresul pot duce oricând la un infarct.

„Predispoziţia pentru infarct miocardic, accident vascular cerebral, arteriopatie periferică este cu atât mai mare cu cât solicitarea emoţională este mai mare, diabetul este în dezechilibru, iar stresul emoţional este mare. Oprirea fumatului e obligatorie, sub nicio formă fumatul nu e o alegere de acceptat în prezenţa unui context în care deja există în istoric diabetul zaharat şi o afectare majoră a vaselor inimii”, ne spune medicul diabetolog Adrian Copcea.

În 2009, Oprescu a suferit o intervenție pe cord în Franța, iar câteva luni mai târziu s-a deplasat în Portugalia pentru control. La începutul acestei săptămâni, Oprescu a acuzat dureri în piept și a cerut învoire pentru a fi consultat la Spitalul Universitar. Cererea sa a fost respinsă, pe motiv că el poate fi monitorizat și în arest. Joi , avocații au cerut medicilor curanți ai fostului primar  de la Spitalul Universitar să se deplaseze în Arestul Capitalei, scrie Mediafax. Inițial, aceștia ar fi refuzat fiindcă n-ar avea aparatură medicală de specialitate.

Avocații au cerut scoaterea din arest

Apărătorii lui Sorin Oprescu au cerut joi scoaterea din arest și plasarea în arest la domiciliu sau sub control judiciar, pe motiv că fapta de care e acuzat (luare de mită) nu este una severă. În plus, Avocatul Poporului s-a deplasat în arest pentru a verifica dacă lui Oprescu i se respectă dreptul la viață și la ocrotirea sănătății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Bucureștiul VEchi jpg
rosii tomate istock jpg
3 cu sau pe scut 300 jpg jpeg
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net