Cât de periculoase sunt somniferele. 18 medicamente pe an duc la moarte prematură

Ultima actualizare:

    Multe persoane care au probleme cu somnul aplează la somnifere
Multe persoane care au probleme cu somnul aplează la somnifere

Consumul de somnifere creşte riscul de moarte prematură. Asta arată un studiu, care atrage atenția că acest tip de medicamente sunt periculoase și te pot îmbolnăvi de cancer.

Nopțile nedormite ne fac zile chinuite. Astfel că mulți români, care ajung să se confrunte cu insomniile, aplează la somnfiere.

La început le iau pe cele ușoare, dar, odată ce corpul se obișnuiește cu ele, nu-și mai fac efectul și vor apela la pastile mai puternice.

Atenție, însă! Specialiștii spun că un consum de somnifere poate crește semnificativ riscul de deces. Cu cât doza este mai mare, cu atât persoana este mai expusă la moartea timpurie.

Mai mult, oamenii care iau multe medicamente care-i ajută sa doarmă pot face cancer. Un nou studiu a scos la iveală faptul că până și acei pacienți care iau în jur de 18 pastile pe an sunt mai expuși la moarte.

Totodată, s-a descoperit că oamenii care foloseau somnifere erau de cinci ori mai predispuși să moară în decursul a doi ani de la efectuarea testelor.

Cercetările au fost făcute de americani, dar cele mai multe somnifere au echivalent și în Romania.

Somniferele periculoase

Substanțele riscante sunt benzodiazepinele (Diazepam, Temazepam), hipnoticele zolpideme (Zopiclone, Zaleplon), dar și barbituricele sau antihistaminicele cu efect sedativ.

În stomacul Cristieni Țopescu (59 de ani) au fost găsite mai multe pastile, iar apropiații au mărturisit că vedeta de televiziune obișnuia să ia somnifere.

Cristina Țopescu obișnuia să ia somnifere

Într-o înregistrare recentă, dată publicității, aceasta îi spunea unui prieten la telefon  că a luat un somnifer puternic și descria și simptomele pe care le avea. Nu putea respira și avea maxilarul încleștat.

Deocamdată, nu este clar ce i-a adus la moartea, dar Vladimir Beliș, fostul director al INML, merge pe trei variante: intoxicație cu medicamente, infarct sau atac cerebral ischemic.

Citește și:

https://www.click.ro/utile/sanatate/ce-este-infarctul-miocardic-cauze-simptome-tratament

https://www.click.ro/vedete/romanesti/cristina-topescu-ar-fi-suferit-de-depresie-iata-cum-se-manifesta-aceasta-afectiune

https://www.click.ro/vedete/romanesti/magda-vasiliu-despre-cristina-topescu-si-singuratate-luni-intregi-nimeni-nu-m

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net