Cât lua mită managerul Spitalului Clinic de Urgență «Bagdasar Arseni»

Ultima actualizare:
Dan Nicolae Staja a fost reţinut după şase ore de audieri
Dan Nicolae Staja a fost reţinut după şase ore de audieri

Percheziţii DNA la patru spitale din Capitală şi doi manageri reţinuţi. Este vorba despre Bogdan Păltineanu şi Dan Nicolae Straja. Primul a fost reţinut după patru ore de audieri şi va fi prezentat vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Manager la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni”, Bogdan Păltineanu este acuzat că ar fi primit 80.000 de euro şpagă pentru contracte încheiate în perioada în care era manager al Institultului de Geriatrie “Ana Aslan”. Potrivit procurorilor firmele care furnizau materiale consumabile plăteau între 5 şi 10 procente, informează stirileprotv.ro. Aceleaşi practici ar fi descoperit anchetatorii şi în Spitatalul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic şi Spitalul de Urgenţă “Alexandru Obregia”.

Al doilea manager reţinut


    Dan Nicolae Staja a fost reţinut după şase ore de audierifoto: jurnalul.ro
Dan Nicolae Staja a fost reţinut după şase ore de audierifoto: jurnalul.ro

După şase ore de audieri, procurorii DNA l-au reţinut şi pe Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti. Acesta este acuzat într-un dosar în care a mai fost reţinut şi Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului “Bagdasar-Arseni”.

Firmele lui Dorin Cocoş sunt pe lista neagră

Şi firmele lui Dorin Cocoş sunt pe lista neagră. Tot contra şpăgi uriaşe ar fi vândut reactivi pentru laboratoarele de biochimie şi imunologie, dar şi truse de diagnosticare la preţuri de trei ori mai mari decât concurenţă. Una dintre anagajatele sale a dat declaraţii.

Care este prejudiciul

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în prezent, este de 2,6 milioane de euro. Au avut loc percheziții la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”', Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net