Cât te costă cazarea la mare de la 1 iulie. Care sunt diferențele dintre Mamaia și Eforie

Ultima actualizare:

Tarifele la cazare se vor majora de la 1 iulie cu cel puţin 15 -20% faţă de ultimele zile ale lunii iunie. Măsura este luată, spun hotelierii, de faptul că toată lumea vrea să vină la mare în iulie şi august, iar o cerere mare duce la majorări de preţuri.

Odată cu începutul lunii iulie, hotelierii vor modifica tarifele de cazare pe Litoralul românesc aproape în fiecare săptămână. Preţurile vor tot creşte până în august, perioadă considerată vârf de sezon, informează adevarul.ro.

Mamaia are cele mai scumpe cazări și anul acesta

Şi anul acesta, Mamaia şi Mamaia Nord sunt zonele cele mai căutate şi cele mai scumpe. De exemplu, Hotelul Arena Regia Hotel & Spa (cinci stele) din Mamaia Nord a majorat preţurile la finalul lunii iunie. Dacă turiştii plăteau 130 de euro pentru o cameră dublă de lux, în ultimele zile de iunie şi primele două săptămâni din iulie vor plăti 170 euro/noapte, cu mic dejun inclus. Oferta este valabilă doar dacă se închiriază minimum trei nopţi. Tarifele se vor majora din nou de la mijlocul lunii lui cuptor.

La Hotelul Savoy din Mamaia (patru stele) turiştii se pot caza în acest moment cu 1.110 lei/noapte camera dublă twin. Dar din data de 4 iulie această cameră va costa 1.288 de lei/noapte, pentru cei care cumpără un sejur de cel puţin 5 nopţi de cazare. Tarifele sunt pentru regimul all inclusive, cu acces la plajă cu şezlonguri, acces gratuit la piscine cu şezlong, acces la locul de joacă interior şi exterior şi altele.

Un hotel de trei stele din Mamaia, Hotel Central, oferă turiştilor posibilitatea să se cazeze din 2 iulie la preţul de 375 de lei camera dublă pentru o noapte. În aceşti bani e inclus şi micul dejun. Acelaşi hotel oferă şi pensiune completă, în acest caz tariful fiind de 599 de lei pe zi.

La Hotelul Perla (două stele) din aceeaşi staţiune, de la 1 iulie o noapte de cazare în cameră dublă costă 209 lei, fără nici un fel de masă inclusă.

Prețurile din sudul Litoralului

Mergând spre sudul Litoralului românesc, prima staţiune care iese în cale este Eforie Nord. Hotelul Aqvatonic - Steaua de Mare îşi va modifica tarifele, de la 1 iulie, astfel: camera dublă cu sofa va costa 715 lei/noapte în regim all inclusive, faţă de 575 lei/noapte cât costă în ultimele zile din iunie.

Hotelul Union (trei stele) din Eforie Nord închiriază în acest moment camera cu 265 lei/noapte (mic dejun inclus), iar de la 1 iulie tariful se va majora la 320 lei/noapte.

În Eforie Sud, la Hotelul Edmond, o cameră dublă se va putea închiria din prima zi a lui cuptor cu 220 lei/noapte, faţă de 150 de lei cât este acum. Turiştii pot opta şi pentru servicii de masă, în acest caz tarifele crescând proporţional.

Tot în cea mai veche staţiune a litoralului românesc, Eforie Sud, te poţi caza la două stele, la Hotelul Gloria, cu 126 de lei camera dublă/noapte (camera fiind situată la parter). Dacă vrei o cameră la etaj, atunci tariful pe noapte este de 161 de lei. Aceste oferte sunt valabile doar în prima săptămână din iulie, urmând ca din 8 iulie preţurile să se modifice.

La Vox Maris în Costineşti, camera dublă, cu mic dejun inclus, costă 263 lei/noapte în primele zile din iulie, iar la Hotelul Forum costă 267 lei/noapte (cu mic dejun inclus) de luni până joi, iar la final de săptămână camera dublă costă 287 de lei.

În Neptun-Olimp, la Hotelul Phoenicia Blue View Resort – Complex Amfiteatru Panoramic Belvedere o cameră dublă cu demipensiune costă 155 de euro pe noapte (pentru trei nopţi), iar tariful scade puţin dacă turiştii aleg să se cazeze o perioadă mai mare. Aceste tarife sunt valabile doar patru zile, deoarece din data de 5 iulie se vor opera alte majorări, astfel încât o cameră va costa 198 de euro (pentru minimum trei nopţi).

În Venus, Mera Resort Venus oferă servicii all inclusive la preţul de 763 de lei/noapte camera dublă. Turiştii beneficiază de acces la piscine cu şezlong şi umbrele, şezlong la plajă, loc de joacă pentru copii, activităţi recreative pentru copii şi altele.

În Vama Veche, Hotelul Laguna oferă camera dublă cu 288 de lei pe noapte, iar la diferite vile şi pensiuni preţurile pleacă de la 150 lei/noapte.

Cel mai mare exercițiu NATO în Marea Neagră

Cine merge zilele acestea pe litoral are parte și de un alt fel de spectacol. Sea Breeze 2021 a început ieri și reunește 32 de state ale lumii. De aceea este cel mai mare exercițiu NATO cu 40 de nave de război, aproximativ 4.000 de militari, 30 de avioane și elicoptere, precum și peste 100 de unități de tehnică militară. Exercițiul se va desfășura până pe 10 iulie, în apele internaționale ale Mării Negre.

Rusia a avertizat că va urmări cu atenţie exerciţiul militar multinaţional Sea Breeze 2021, organizat de Statele Unite şi Ucraina. ”Ministerul Apărării din Federaţia Rusă va urmări cu atenţie pregătirile şi desfăşurarea exerciţiului ucraineano-american Sea Breeze, la care vor participa state NATO, şi, în caz de necesitate, va reacţiona în mod corespunzător în funcţie de evoluţii, pentru a garanta securitatea militară a Rusiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova.

Distrugătorul HMS Defender a fost întâmpinat, pe 23 iunie, de forțe navale rusești, care au tras focuri de avertisment și au lansat în apă torpile. Oficialii ruși se apără și spun că fregata Marii Britanii se apropiase la mai puțin de 19 km de coasta Crimeei.

La trei zile distanță au intrat în apele Mării Negre și americanii, care participă la exerciţiul NATO Sea Breeze 2021, cu distrugătorul american USS Ross (DDG 71), din clasa Arleigh Burke.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net