Cât te costă să-ți schimbi cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Exemple de tarife la service, în funcție de mărimea anvelopei

Ultima actualizare:

   E nevoie de programare ca să vă schimbați cauciucurile și să nu așteptați prea mult la coadă Foto: Shutterstock
E nevoie de programare ca să vă schimbați cauciucurile și să nu așteptați prea mult la coadă Foto: Shutterstock

E vremea să-ți schimbi cauciucurile de vară cu cele de iarnă. În lege nu este stipulată o dată exactă, dar, dacă te prinde pe drum o ninsoare zdravănă, poți fi amendat de polițiști. Plus că siguranța ta în trafic este importantă. Click! îți spune cât te costă acest serviciu la vulcanizare, în funcție de mărimea anvelopei.

Zăpada, înghețul sau chiciura impun folosirea anvelopelor de iarnă. Și cum în unele zone din țară iarna și-a făcut deja simțită prezența, cei de la Poliția Română anunță că e timpul ca șoferii să-și schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

Altfel, cei prinși că circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de perioada anului, vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.305 și 2.900 lei.

În plus, li se va reține certificatul de înmatriculare. Prea mulți bani în comparație cu tarifele percepute de service-uri!

Prețurile pornesc de la 165 de lei și ajung la 285 de lei

Auto Soft Trans, din București, anunță pe site-ul său că setul de patru anvelope schimbate costă pentru un autoturism între 165 și 220 de lei, în funcție de mărimea anvelopei.


  Tarife schimbat cauciucuri, varianta economic
Tarife schimbat cauciucuri, varianta economic

Este vorba despre pachetul economic, care include demontat roțile de vară, spălat, verificat, motate anvelopele de iarnă, umflare azot, plumbi, echilibrat.

Pentru pachetul premium plătești între 230 și 285 de lei. Și ai plus înlăturare plumb adeziv, centrare Haweka, curățare butuc+spray cupru.

Cine are SUV/Jeep achită între 175 și 250 de lei, în varianta economic și între 240 și 310 pentru cea premium.

Vouchere pe Internet pentru schimbul de cauciucuri

De asemenea, pe Internet se vând vouchere pentru schimb cauciucuri. Cei de la Jante Noi, tot din București, oferă reducere de la 120 de lei setul la 65 de lei.

Voucherul este valabil până la 31 decembrie.  


  Tarife sechimbat cauciucuri, varianta premium
Tarife sechimbat cauciucuri, varianta premium

Toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (insemnând mud and snow, noroi si zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia națională rutieră, anunță ce de la Registrul Auto Român.

Citește și: 

10 mituri despre cauciucurile de iarnă!

Îţi cumperi cauciucuri de iarnă? Click! îţi spune cum să nu iei ţeapă

image
image
image
image
image
image
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul ar fi exploatat, am primi fiecare 92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels
front hotel 1 jpg