Cât trebuie să plătească un militar român pentru un bec furat. Inițial a fost iertat, dar a mai făcut o greșeală

Pentru că a furat un bec dintr-un magazin un militar român a fost condamnat penal și ar putea să pună punct carierei militare. Bărbatul putea să scape mult mai ieftin dacă nu ignora prima decizie a instanței, aceea de a munci timp de 30 de zile în folosul comunității. Acum, instanța l-a condamnat la o amendă penală care ar putea să-i atragă sfârșitul carierei.

image

A ignorat pedeapsa ușoară

Maistrul militar, angajat la o unitate în Bacău, a fost prins că a furat un bec dintr-un supermarket în urmă cu doi ani. Camerele de supraveghere l-au surprins pe bărvbat în momentul în care a sustras becul care avea o valoare de 52,99 de lei. Pus față în față cu imaginile, militarul nu a mai putut nega și a plătit imediat contravaloarea produsului, dar gestul lui l-a adus în fața instanței militare.

În primă instanță, procurorii l-au iertat și au decis să renunțe la urmărirea penală tocmai pentru a nu-i periclita cariera. I-au impus, însă, odată cu închiderea anchetei să efectueze 30 de zile de muncă în folosul comunității, dar maistrul militar a ignorat decizia.

Față în față cu procurorul care l-a iertat

Primăria a anunțat instanța că miliatrul nu își onorează obligațiile, iar pentru procurorul care l-a iertat inițial a fost suficient pentru a-l chema din nou în fața instanței militare. Maistrul militar M.A.C s-a trezit din nou inculpat și de data aceasta consecințele gestului său au fost mai grave.

Procurorul nu l-a mai iertat și de data aceasta și, chiar dacă a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, maistrul a fost condamnat la o amendă penală în valoare de 1350 de lei, dar și la plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 285 de lei.

Condamnarea penală ar putea să atragă și finalul carierei pentru maistrul militar.

În România, ofițeri, maiștri militari sau subofițeri nu au voie, printre altele, să fie condamnați penal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net