Militar român, mort în timpul unui exercițiu, la Galați

Ultima actualizare:

La două săptămâni de la tragedia de la Constanța, când 8 militari au murit în două accidente aviatice petrecute unul după altul, vineri, 18 martie, un alt militar a murit în cadrul unui exercițiu terestru, la Galați.

Plutonierul Sebastian Șerban a murit călcat de tanc
Plutonierul Sebastian Șerban a murit călcat de tanc

Accidentul a avut loc în Poligonul Smârdan din Galați

„Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat astăzi pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați. Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului”, a anunțat Ministerul Apărării naționale.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața. În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului. Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.

Alți 8 militari au murit la începutul acestei luni, în România

8 militari au murit pe 2 martie în județul Constanța
8 militari au murit pe 2 martie în județul Constanța

Reamintim că miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG-21 LanceR, din dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”, în jurul orei 19.50. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare, un elicopter IAR-330 Puma decolând de urgență spre zona posibilului impact a aeronavei MiG-21 LanceR, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea pornind, de asemenea, spre această zonă.

Elicopterul IAR 330-Puma, care avea la bord un echipaj format din cinci militari și doi militari ai Forțelor Navale Române, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Atât elicopterul, cât și MiG-ul s-au prăbușit. 8 militari au căzut la datorie, 8 familii sunt acum în doliu și 11 copii au rămas fără tată.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net