S-a aflat cauza prăbușirii avionului și a elicopterului, care a generat moartea a 8 militari

Ultima actualizare:

Au fost descoperite cauzele care au dus la prăbușirea avionului MiG și a elicopterului PUMA, care a dus la moartea a opt militari români.

 S-a aflat cauza prăbușirii avionului și a elicopterului, care a generat moartea a 8 militari
S-a aflat cauza prăbușirii avionului și a elicopterului, care a generat moartea a 8 militari

Vestea prăbușirii elicopterului cu 7 militari la bord, care porniseră în căutarea unui avion MiG ce dispăruse de pe radar, a șocat opinia publică, pe fundalul conflictului armat de la granița cu România. Al optulea militar decedat este chiar pilotul MIG-ului, care s-a catapultat, însă nu a supraviețuit.

Joi dimineață, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că au fost descoperite cauzele care ar fi dus la prăbușirea celor două aeronave militare românești. 

Potrivit primelor informații, motivul prăbuşirii avionului MIG 21 şi a elicopterului IAR 330-Puma este cel mai probabil de natură tehnică. Surse guvernamentale au precizat pentru Adevărul.ro că la acest moment este exclusă ipoteză unei agresiuni din partea vreunei forţe ostile.

Autoritățile iau în calcul ca primă variantă în cazul elicopterului prăbuşit în apropiere de Constanţa, probleme tehnice, mai precis încărcarea palelor cu gheaţă. Surse guvernamentale au declarat că palelele elicopterului s-ar fi încărcat foarte repede și s-ar fi oprit.

Autoritățile exclud atacul din partea unei foțe ostile ca posibilă cauză. Un alt aspect care ar fi dus la prăbușirea aeronavelor ar fi fost condițiile meteo deloc prielenice.

Aeronavele au survolat în apropiere de mare, zonă unde vântul a bătut foarte puternic. Potrivit surselor guvernamentale, fiecare aparat a fost verificat tehnic înainte de decolare şi absolut niciun elicopter sau avion nu are permisiunea plecării dacă nu obține permisiunea din partea comandantului bazei.

Avionul MIG-ul era în misiune de supraveghere, iar zborul era în formaţie.

toti militarii morti cu numele lor jpg

Pilotul avionului a fost găsit decedat

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, care s-a prăbuşit miercuri seara în judeţul Constanţa, a decedat. Tânărul avea 31 de ani și era căsătorit. 

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța fac în continuare cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. 

În urma tragediei aviatice au murit 8 militari, 7 din elicopter, plus pilotul avionului. 11 copii au rămas orfani de tată.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net