Cine sunt cei 7 militari morți în elicopterul prăbușit la Constanța. Cel mai tânăr avea 27 de ani

Ultima actualizare:

Zi neagră pentru aviația din România. Ministerul Apărării Naționale a anunțat cine sunt cei șapte militari decedați în accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma. Tragedia a avut loc miercuri, 2 martie, în județul Constanța.          

image

În elicopterul prăbușit se aflau 7 militari, dintre care doi salvatori din partea Forțelor Navale. Nouă copii au rămas fără tați, în urma tragediei. Cei mai tânăr dintre militari avea doar 27 de ani, iar cel mai în vârstă, 53 de ani, și 1700 de ore de zbor la activ.

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.             

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.             

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.      

Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.             

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.             

Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.             

Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.   

O aeronavă MiG 21 Lancer și un elicopter IAR 330-Puma s-au prăbușit miercuri seară în județul Constanța

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG 21 Lancer a pierdut legătura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, fără a se cunoaşte până în prezent starea pilotului sau a aeronavei. Ulterior, instituţia a comunicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar, iar apoi a fost confirmată prăbuşirea. Toţi cei şapte militari care erau la bord, între care doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române, au murit.

Klaus Iohannis: "Noapte tragică pentru aviația din România"

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, Vasile Dâncu, au transmis mesaje de condoleanțe familiilor militarilor decedați în tragedia aviatică. 

Îmi exprim profundul regret și deplina compasiune pentru pierderea vieții a șapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar. În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase”, este mesajul presedintelui României.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net