Misterul pilotului ”Fantoma din Kiev” care apără capitala și a doborât 10 avioane de ultimă generație

#Război Ucraina-Rusia

În războiul inegal din Ucraina, se întâmplă și miracole! Guvernul ucrainean a confirmat spusele fostului președinte Pedro Poroșenko duminică, 27 februarie, confirmând existența ”Fantomei din Kiev” pilotul erou care a băgat frica în atacatorii ruși.

Fotografia cu pilotul misterioas a strâns peste 5 milioane de fani - foto Twitter
Fotografia cu pilotul misterioas a strâns peste 5 milioane de fani - foto Twitter

Armata ucraineană a anunțat luni, 28 februarie, că a răpus 5.300 de soldați ruși, a doborât 19 avioane și 19 elicoptere rusești și a distrus peste 150 de blindate. Vizibil depășiți tehnologic de armata atacatoare, ucrainenii se luptă cu ce au și măiestria unor luptători precum ”Fantoma din Kiev”, de pe un MiG-19 naște legende...

Au apărut primele poze ale pilotului misterios. Dar o fi el?

Pe unul dintre conturile oficiale ale guvernului de la Kiev de pe Twitter, a fost dezvăluită identitatea pilotului misterios de pe un MiG-29 care a reușit să își distrugă inamicii în ciuda faptului că avioanele lor erau de ultimă generație. Se crede că ar fi vorba de Vladmir Abdonov, însă jurnaliștii de la Deutsche Welle, Daily Mail, BBC și Marca susțin că ”ar putea fi vorba de un erou colectiv”.

Vladmir Abdonov, bănuit că ar fi pilotul erou, dar informația nu e confirmată - foto Twitter
Vladmir Abdonov, bănuit că ar fi pilotul erou, dar informația nu e confirmată - foto Twitter

Fantoma din Kiev a doborât 10 avioane rusești

Conform informațiilor de pe front, până vineri pilotul enigmatic a doborât șase aeronave: două Su-35, de ultimă generație, două Su-25, un Su-27 și un Mig-29. Numit ”asul cerului” sau ”Fantoma din Kiev” pilotul de pe MiG-29 a fost comparat cu piloții americani din Top Gun și întreaga planetă a vrut să afle identitatea lui, pentru că majoritatea fotografiilor erau cu masca de pilot pe față. Așa ar fi apărut numele de Vladmir Abdonov.

Avionul MiG-29 lansat în august 1983

Aeronava de luptă MiG-29 atinge o viteză de 2.446 km/h, are două motoare Klimov RD-33 și a fost lansată în august 1983 de către armata rusă. Este un avion de luptă multirol care valora în anul 2019 29 milioane $. Avionul Suhoi-35 a fost lansat în 2007, costă 65 de milioane de dolari, are o arie de acoperire de 3.600 km, spre deosebire de MiG-29 de doar 1.430 km.

Ambele avioane ating aproximativ aceeași viteză Suhoi-35 - 2.390 km/h; MiG-29 - 2446 km/h și pot lupta la înălțimi de 18.000 m. Su-35 are o greutate de 18,4 tone, cu rezervorul gol, iar MiG-29, cântărește 11 tone. Greutatea maximă (rezervorul plin) este de 34,5 t la Su-35, iar la MiG este de doar 20 de tone. Ambele sunt manevrate de un singur pilot.

Su-35 are o lungime de 21,9 m și o lățime de 15,3 m, iar MiG-29 de 17,37 și o lățime de 11,4 m.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net