Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană!

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În timpul negocierilor de pace cu Federația Rusă, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis să semneze cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană (UE).

Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE Foto: Twitter
Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE Foto: Twitter

Chiar în timpul negocierilor dintre Rusia și Ucraina susținute la Belarus, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să permită aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Cerința a fost ca acest lucru să se facă sub o procedură specială, deoarece țara sa se apără în prezent de invazia forţelor ruse.

Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE

Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toţi copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toţi europenii şi, cel mai important, să fim la egalitate.”, a declarat preşedintele Zelenski.

Imaginile în care președintele ucrainean semnează cererea de aderare la UE au ajuns rapid virale pe Twitter, după ce au fost publicate și pe contul oficial al lui Zelenski de Instagram, unde acesta a strâns 13 milioane de urmăritori în ultima perioadă.

President @ZelenskyyUa has signed application for the membership of #Ukraine in the European Union.This is a historic moment! pic.twitter.com/rmzdgIwArc

— Verkhovna Rada of Ukraine (@ua_parliament) February 28, 2022

„Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta merităm. Sunt sigur că este posibil.”, a adăugat președintele Zelenski, într-un nou mesaj video publicat pe Instagram chiar înaintea negocierilor cu Rusia.

Și premierul Ucrainei, Denis Şmîhal, a confirmat că ţara sa a trimis oficial cererea de aderare la UE, explicând că propunerea a venit din partea prim-ministrului Slovaciei, Eduard Heger.

Propunerea care face istorie vine de la prietenul meu, prim-ministrul Eduard Heger. Cererea este pe drum, naţiunea ucraineană a făcut alegerea europeană cu mult timp în urmă. Sincere mulţumiri pentru sprijinul extraordinar!”, a scris premierul Ucrainei pe Twitter. Într-adevăr, Eduard Heger, premierul Slovaciei, a condamnat acţiunile Federației Ruse şi a cerut aderarea Ucrainei la UE.

Ce spun oficialii Uniunii Europene

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat duminică seara că își dorește ca Ucraina să facă parte din UE, susținând că țara este „una dintre noi”. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, la rândul său, că va avea loc o dezbatere privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, explicând de ce este nevoie de acest lucru.

Aderarea la Uniunea Europeană necesită un acord unanim din partea celor 27 de state membre. În prezent, se pare că există „opinii diferite şi sensibilităţi” în ceea ce privește intrarea Ucrainei în UE, a mai explicat preşedintele Consiliului European.

Citește continuarea pe Adevărul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net