Șapte militari au murit după prăbușirea elicopterul IAR 330-Puma, plecat în căutarea avionului MiG 21 Lancer

Ultima actualizare:

Tragedie aviatică în județul Constanța. Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG 21 Lancer a pierdut legătura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar. Elicopterul trimis în căutarea MIG-ului a dispărut și el de pe radar, iar ulterior a fost confirmată prăbușirea. Toți cei 7 militari aflați la bordul elicopterului, între care doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române, au murit. 

În accidentul aviatic și-au pierdut viața 7 militari. Foto: Ziua de Constanța
În accidentul aviatic și-au pierdut viața 7 militari. Foto: Ziua de Constanța

Avionul MIG 21 Lancer decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, miercuri, 2 martie, în jurul orei 19:50. Pilotul primise ordin să se întoarcă la bază, după ce acesta raportase condiţii de vreme nefavorabilă. La scurt timp (ora 20.03), aeronava a dispărut de pe radar,  "într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei", după cum a anunțat MApN.

Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Apărării.  

Un elicopter plecat în căutare şi salvarea MIG-ului 21 Lancer a dispărut și el de pe radar, în jurul orei 20.44, iar ulterior autoritățile au confirmat prăbușirea. Toți cei 7 militari aflați la bord au decedat.

Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

În cazul elicopterului care a plecat în căutare şi salvarea MIG-ului 21 Lancer se confirmă din păcate prăbuşirea, la 11 kilometri de aerodrom, în zona localităţii Gura Dobrogei. Din păcate, toţi cei cinci membri ai echipajului şi-au piedut viaţa. În continuare se execută operaţiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MIG 21 Lancer, nu avem încă la acest moment confirmarea prăbuşirii şi nu avem detalii despre starea pilotului”, a afirmat Constantin Spânu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net