Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR fost găsit mort. Cine era militarul care a pierit în tragedie

Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, care s-a prăbuşit miercuri seara în judeţul Constanţa, a decedat.

image

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, care s-a prăbușit miercuri seara în județul Constanța, a fost găsit mort. 

Forţele Aeriene şi Parchetul Militar au anunţat că au demarat cercetările pentru a afla cauzele tragicului accident.

Ministerul Apărării a transmis că toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma, implicate în tragediile aviatice din 2 martie, au fost consemnate la sol, iar la momentul de față se cercetează cauzele prăușirii. 

Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, Costinel Iosif Niță, care a pierit în tragicul accident de aviație, avea 31 de ani și era căsătorit.

Din 2014, tânărul ocupa funcția de pilot în cadrul Escadrilei  861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Pilotul acumulase peste 570 de ore de zbor, iar 420 erau pe aeronave de tip MiG-21 LanceR.

Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a decedat Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa. Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie. Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie. *** Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.

Cei șapte militari din elicopterul plecat în căutarea avionului au murit

Avionul care s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac parte dintr-o formaţie de două aeronave MiG-21 LanceR. La momentul tragediei avioanele executau misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Turnul de control a pierdut legătura radio cu avionul MiG-21 LanceR la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG 21 Lancer a pierdut legătura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar.

Elicopterul cu 7 militari la bord, plecat în căutarea avionului dispărut s-a prăbușit, iar toți cei șapte militari de la bordul elicopterului au murit. 

Președintele Klaus Iohannis a transmis mesaje de condoleanțe familiilor militarilor morți după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit.

Ministerul Apărării a transmis inițial că ar fi fost vorba de un echipaj de 5 militari la bordul elicopterului prăbușit, însă ulterior s-a aflat că era vorba de șapte militari. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net