Câtă dăruire! La 80 de ani, medicul Rodica Munteanu, munceşte 12 ore pe zi

Ultima actualizare:

    Medicul Rodica Munteanu  este de-o viață alături  de pacienți
Medicul Rodica Munteanu este de-o viață alături de pacienți

Medicul Rodica Munteanu are 80 de ani, o energie extraordinară şi o capacitate incredibilă de a se adapta la nou. A avut COVID-19, în luna martie a anului trecut. S-a vindecat şi s-a întors la muncă, fără teama că s-ar putea reinfecta cu noul coronavirus. A vrut să fie aproape de pacienţii săi ca să-i ajute să îşi rezolve problemele de sănătate.

Dr. Rodica Munteanu practică medicina de familie de peste 50 de ani. Este decanul de vârstă al medicilor de familie din judeţul Suceava. Un om adaptabil, care şi-a început cariera într-un dispensar aflat într-o stare deplorabilă. Clădirea din satul Costâna nu avea nici măcar o podea din scânduri, nu era racordată la energie electrică, nu avea apă, iar medicul dormea pe un pat de fier.


    Face voluntariat  de când a început  campania de vaccinare
Face voluntariat de când a început campania de vaccinare

Condiţiile precare chiar şi pentru acele vremuri nu au speriat-o însă pe doctoriţa, care, prin muncă şi perseverenţă, a reuşit să rezolve problemele una câte una, scrie adevarul.ro. Deşi se încadrează în grupa de risc, Rodica Munteanu a muncit şi anul trecut, şi anul acesta, în timpul pandemiei de COVID-19. S-a infectat în martie 2020, când Suceava era pe primul loc pe ţară ca număr de persoane bolnave din cauza noului virus.  A fost însă asimptomatică şi după două săptămâni s-a întors la muncă, în cabinet, pentru că şi-a dorit să fie aproape de pacienţii săi. Spune că nu i-a fost frică nici o clipă că s-ar putea reinfecta. A rămas optimistă şi a reuşit să îi ajute pe bolnavi oferind consultaţii telefonice.

Anul trecut, a avut COVID-19

Rodica Munteanu ştie să folosească telefoanele smart şi programele informatice pentru eliberarea reţetelor în format electronic. Unii medici de familie nu au reuşit să se adapteze din acest punct de vedere şi au angajat alte persoane ca să-i ajute. Voluntară în Centrele de Vaccinare, octogenara are o energie de invidiat, îşi iubeşte profesia şi iubeşte oamenii. Din dragoste şi respect pentru pacienţi, când a început campania de vaccinare anti-COVID-19 în Suceava, când majoritatea medicilor nu voiau să facă voluntariat, Rodica Munteanu a lucrat în Centrul de Vaccinare de la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou”.


    Dr. Munteanu, într-o fotografie din tinerețe
Dr. Munteanu, într-o fotografie din tinerețe

La acea vreme era cel mai aglomerat centru de imunizare din judeţ. Acum, doctoriţa sprijină campania din Centrul de Vaccinare de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, unde se duce după ce consultă pacienţii cabinetului său. Practic, medicul lucrează câte 12 ore în fiecare zi. „Nu este dificil. Atâta timp cât îţi doreşti să munceşti şi vezi că lumea este mulţumită şi că iese ceva din mâinile tale, parcă nu oboseşti. Munca este un medicament, este un stimulator, asta mă mulţumeşte, nu rugineşte mintea, faci gimnastică medicală, gimnastica creierului şi mergi mai departe”, arată dr. Rodica Munteanu.

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net