Cătălin Scânteie, rănit în Colectiv: Curgeau bucăţi de piele de pe mine

Ultima actualizare:

    Cătălin Scânteie se afla în Colectiv cu soţia sa, la concertul trupei Goodbye to GravityFoto: Arhiva personală
Cătălin Scânteie se afla în Colectiv cu soţia sa, la concertul trupei Goodbye to GravityFoto: Arhiva personală

Unul dintre răniţii din Colectiv, Cătălin Scânteie, a povestit clipele de groază prin care a trecut în noaptea de 30 octombrie, când clubul din Bucureşti a luat foc. Cătălin a stat internat săptămâni întregi, dar şi el şi soţia lui, cu care venise la concertul trupei Goodbye to Gravity, au reuşit să scape cu viaţă.

Cătălin Scânteie este unul dintre cei care se aflau în noaptea de 30 octombrie la concertul trupei Goodbye to Gravity din clubul Colectiv. Chitarist al trupei Hatemode, el era prieten bun cu trei dintre membrii formaţiei Goodbye to Gravity şi chiar îi promisese lui Vlad Ţelea că va veni la acel spectacol. Fiul lui Cătălin, Ştefan, ar fi trebuit să fie şi el în club, dar a rămas acasă pentru a face ceva pe calculator. 

Cătălin a povestit, pentru adevarul.ro, că el şi soţia sa Sanda stăteau la o masă în spatele clubului atunci când buretele de izolare a luat foc. Iniţial nu s-a panicat, dar când au văzut că focul se extinde, Sanda i-a împins pe Cătălin şi prietenii lor spre ieşire. 

„Se aprinsese puţin buretele, dar nu ne-am gândit că va lua foc tot clubul. De unde stăteam noi se vede focul cât o cutie de chibrituri. Apoi a venit un barman, cel puţin asta am înţeles că era, cu un extinctor, dar extinctorul a aruncat cu aer şi praf şi s-a întins flacăra. Nevastă-mea ne-a împins de la spate şi ne-a zis: Hai că murim ca şobolanii! Ea a fost primul salvator", a povestit Cătălin Scânteie.În drumul spre ieşire, bucăţi de burete ars au curs direct pe ei, iar focul negru era din ce în ce mai dens. În faţa uşii, un bărbat, pompier de meserie, le-a spus să se lase la pământ, iar atunci toţi cei care se aflau acolo au ajuns unii pe alţii, blocaţi. 

"Peste noi s-au aruncat alţii şi ei au murit intoxicaţi cu fum. Eu am inhalat o gură de fum negru şi atunci l-am văzut pe tata care murise în luna mai. I-am zis: Vin la tine! L-am văzut şi pe fratele meu care a murit acum 17 ani. Fumul negru emana cianuri, simţeam că adorm puţin câte puţin. Apoi am zis: Stai puţin, Ştefan rămâne fără părinţi?“, şi-a amintit Cătălin. Atunci, el a fost salvat din infern de Claudiu Petre, un om pe care nu îl cunoştea, dar care a decis să îi ajute pe cei prinşi în club. Claudiu a murit în Colectiv în aceea seară, iar Cătălin a aflat acest lucru după câteva zile, când era internat la Spitalul Bagdasar-Arseni. 

Soţia lui Cătălin, Sanda, a reuşit să iasă singură din club. Când l-a găsit pe Cătălin, au plecat împreună spre o salvare, iar de abia atunci bărbatul a simţit durerea. "După ce am găsit-o pe nevastă-mea au început durerile, curgeau de pe mine bucăţi de piele. Am avut arsuri pe spate pentru că mi-am pus geaca în cap şi nevastă-mea a încercat, din instinct matern, să îl stingă cu mâinile pe un puşti. Nu ştim nimic de el, sper să fie bine. Eu am stat trei săptămâni la reanimanre, ea iese astăzi din spital", a mai spus el. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net