C├ó╚Ťi bani cheltuiesc p─ârin╚Ťii pentru anul ╚Öcolar! Uite pe ce se duc

image
P─ârin╚Ťii au preferat s─â fac─â cele mai multe cump─âr─âturi pentru ╚Öcoal─â din marile magazineFoto: Click!

A ├«nceput ╚Öcoala, iar p─ârin╚Ťii sunt obliga╚Ťi s─â fac─â cheltuieli mari. Rechizitele, manualele, hainele apar, an de an, pe lista lor. Un studiu arat─â c─â rom├ónii scot din buzunar cel pu╚Ťin 1.740 de lei.

Prima zi de ╚Öcoal─â aduce ├«n fiecare an emo╚Ťii ╚Öi noi ├«nceputuri pentru copii, dar ╚Öi cheltuieli pentru p─ârin╚Ťi. Ace╚Ötia se str─âduiesc s─â le asigure toate cele necesare, chiar dac─â, odat─â cu ┬átrecerea copiilor dintr-un ciclu ╚Öcolar ├«n altul, sumele sunt din ce ├«n ce mai mari.

P─ârin╚Ťii cheltuiesc pentru ╚Öcoal─â ├«ntre 1.740 ╚Öi 2.650 de lei

Dac─â pentru un pre╚Öcolar bugetul mediu total se ridic─â la peste 1.740 de lei, pentru un elev de liceu p─ârin╚Ťii cheltuiesc chiar ╚Öi peste 2.650 de lei. Aceasta ├«n condi╚Ťiile ├«n care c├ó╚Ötigul salarial mediu net este de 3.119 lei lunar, conform datelor INS publicate ├«n luna iunie 2019.

Studiul realizat de MKOR Consulting mai arat─â c─â nou─â din zece copii au venit la ╚Öcoal─â cu haine ╚Öi rechizite noi. Din bugetul alocat, ├«ntre 570 de lei (├«nv─â╚Ť─âm├ónt primar) ╚Öi 980 de lei (├«nv─â╚Ť─âm├ónt liceal) se duc pe manuale. Totodat─â, aproape 3 din 10 p─ârin╚Ťi investesc ╚Öi ├«n preg─âtirea spa╚Ťiului de lucru pentru acas─â, achizi╚Ťion├ónd diferite obiecte de mobilier, pentru care aloc─â cel pu╚Ťin 60 de lei.

De unde fac p─ârin╚Ťii cump─âr─âturile pentru ╚Öcoal─â

Pentru a face toate cump─âr─âturile necesare cu ocazia ├«nceputului de an ╚Öcolar, p─ârin╚Ťii s-au ├«ndreptat ├«n special c─âtre magazinele fizice (53%), ├«n timp ce 46% le-au f─âcut at├ót online, c├ót ╚Öi offline.

Aproape jumătate dintre ei preferă hypermarketurile și supermarketurile, de unde pot completa aproape în întregime lista de cumpărături pentru noul an școlar. Dintre acestea, preferate sunt Carrefour, Auchan, Lidl și Kaufland.

├Än fa╚Ťa ofertei foarte bogate de produse, p─ârin╚Ťii pun cel mai mare pre╚Ť pe recomand─ârile cadrelor didactice atunci c├ónd aleg ce manuale ╚Öi rechizite s─â achizi╚Ťioneze.

├Än general, calitatea produselor achizi╚Ťionate este foarte important─â, p─ârin╚Ťii aleg├ónd pentru copiii lor produse care asigur─â durabilitate, dar ╚Öi confort.

Copiii au ╚Öi ei un important cuv├ónt de spus ├«n selec╚Ťia produselor de pe raft, acesta fiind chiar mai presus de criteriile legate de costuri.

"├Änceputul ╚Öcolii este un moment de care ne leag─â emo╚Ťii, fie c─â suntem p─ârin╚Ťi sau doar ne amintim cu nostalgie de sunetul primului clopo╚Ťel. P─ârin╚Ťii resimt totu╚Öi ├«nceputul anului ╚Öcolar ╚Öi financiar, cu aceast─â ocazie ei cheltuind sume importante pentru ca cei mici s─â aib─â toate cele necesare la ╚Öcoal─â. Credem c─â acesta este un subiect sensibil, mai ales c─â sunt destulei familii ├«n Rom├ónia care tr─âiesc sub acest nivel de venituri, ╚Öi care nu ├«╚Öi pot permite s─â cheltuiasc─â aceste sume", a declarat Corina Cimpoca, fondator MKOR Consulting.

Studiul s-a desf─â╚Öurat prin metoda sondajului de opinie online (CAWI). Volumul e╚Öantionului este de 850 de copii ├«ntre 3 ╚Öi 17 ani, ├«nscri╚Öi ├«ntr-o institu╚Ťie de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt (intervieva╚Ťi prin proxy, p─ârin╚Ťii fiind cei chestiona╚Ťi). E╚Öantionul este reprezentativ la nivel na╚Ťional pentru popula╚Ťia cu acces la internet, cu o marj─â de eroare de 3,4%, la un interval de ├«ncredere de 95%.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/pachetelul-pentru-scoala-idei-sanatoase-pentru-copilul-tau

https://www.click.ro/vedete/romanesti/ce-mari-s-au-facut-baietii-gabrielei-firea-vedete-si-copii-prima-zi-de-scoala

https://www.click.ro/news/national/ce-fac-adultii-cand-copiii-incep-scoala-10-site-uri-pentru-parinti-fericiti

cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
sotie cumpanasu jpg
cub laurette png
image png
anca serea jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
elon musk png
Prezentare formular digital PLF - 18 dec 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu de padure grecia jpeg
image png
image png
Plaja 2 Mai (24) jpg