Câţi oameni încap în două camere? 3.600,dacă-s basarabeni!


    Soţii Crăciun au contribuit  la creşterea  populaţiei din Moşna cu 3.600 de suflete
Soţii Crăciun au contribuit la creşterea populaţiei din Moşna cu 3.600 de suflete

Din 2014 încoace, poliţistul Constantin Crăciun, care lucrează în Răducăneni (Botoşani), a luat în spaţiu, în apartamentul de 43 de metri pătraţi pe care îl are în Moşna, o comună învecinată, nu mai puţin de 3.600 de cetăţeni moldoveni. Basarabenii locuiesc doar în acte acolo, fiindcă au primit buletine româneşti şi au plecat la muncă în Uniunea Europeană.

Situaţie incredibilă în comuna Moşna, la 50 de kilometri de Iaşi. În ultimii doi ani, populaţia din comună a crescut de patru ori, de la 2.000 de suflete la 8.000! Diferenţa de 6.000 de cetăţeni este reprezentată de basarabeni. 

Dintre aceştia, mai bine de jumătate locuiesc în acte la aceeaşi adresă: în singurul bloc din comuna Moşna, la etajul 1, în apartamentul lui Constantin Crăciun, agent la Postul de Poliţie din Răducăneni, şi al soţiei lui, Crina Crăciun. Practic, 3.600 de moldoveni au primit din 2014 şi până în prezent buletine româneşti, datorită poliţistului “mărinimos”, scrie adevarul.ro. 

Primarul din Răducăneni, comună în care funcţionează Serviciul de Evidenţa Populaţiei unde este arondată şi Moşna, spune că soţia poliţistului, Crina Crăciun, se ocupa de luarea în spaţiu a basarabenilor. Potrivit unor surse, femeia ar fi perceput o taxă începând cu 50 de euro de persoană pentru “cazarea” în apartament. 

“Noi nu avem ce să-i facem din punct de vedere legal. Nicăieri nu se stipulează în lege o anumită suprafaţă pentru fiecare persoană”, spune Mihai Irimia, edilul comunei. “Am discutat cu soţia poliţistului şi mi-a zis că se opreşte. Sunt două săptămâni de când n-am mai văzut-o la Serviciul de Evidenţa Populaţiei. Cred că avea şi nişte beneficii materiale, altă explicaţie nu găsesc”, adaugă edilul.

Datorită luării în spaţiu într-un imobil din ţară, basarabenii pot obţine buletine româneşti, care le permit să călătorească în ţările Uniunii Europene.

Blocul în care se află  apartamentul demn de  Cartea Recordurilor
Blocul în care se află apartamentul demn de Cartea Recordurilor

Click! spune

Apartamentul cu două camere din Moşna e închiriat  de Ana Dima, care locuieşte acolo cu soţul şi cu copilul. “Am auzit că aici ar avea mutaţie mulţi basarabeni. Abia ne ajunge nouă spaţiul, darămite la 3.600 de persoane! Sunt uimită şi îmi vine chiar să râd. Noi n-am ştiut, ne plătim chiria şi atât”, povestește chiriaşa. 

despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
bacteria care te poate ucide
masina cu lemne furate din padure jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png