Cazul minorei abuzate de şoferul de microbuz şcolar: GPS şi camere video pe vehiculele şcolare

Ultima actualizare:

    O fată de 14 ani a fost abuzată sexual de șoferul microbuzului școlar. Bărbatul de 44 de ani a fost arestat preventivFOTO: adevarul.ro
O fată de 14 ani a fost abuzată sexual de șoferul microbuzului școlar. Bărbatul de 44 de ani a fost arestat preventivFOTO: adevarul.ro

Toată țara a fost oripilată când a aflat că o fată de 14 ani a fost abuzată sexual de șoferul microbuzului școlar. Eleva a fost găsită plină de sânge și a fost la un pas să moară. Bărbatul de 44 de ani a fost arestat preventiv, iar primarul a anunțat măsuri de siguranță.

Localnicii din Pucioasa au fost îngroziţi de cazul minorei de14 ani, abuzată sexual de un bărbat de 44 de ani, şofer pe microbuzul şcolar, om de încredere al administraţiei locale, scrie adevarul.ro.

Din cauza rănilor provocate, fata a suferit o hemoragie puternică şi a fost la un pas de moarte, dacă nu ar fi fost găsită la timp de un paznic.

Deşi eleva nu beneficia de transport şcolar, fiind în clasa a IX-a, în foarte scurt timp, pentru liniştea copiilor şi a părinţilor, primăria va monta camere video pentru a monitoriza activitatea atât în interiorul microbuzelor, cât şi în exteriorul acestora.

De asemenea, se vor solicita testări psihologice suplimentare atât pentru şoferii primăriei Pucioasa (şoferul în culpă – potrivit comunicatului de presă – avea toate testele medicale specifice activităţii de transport la zi, inclusiv aviz psihologic), cât şi pentru şoferii de la SC Nord Trans, firma ce completează programul de transport şcolar.

Comunicat al Primăriei Pucioasa

”Cu toate că este un moment foarte dificil eu vă îndemn pe toţi să ne păstrăm calmul şi să nu lăsăm ca suspiciunea să planeze asupra tuturor, asupra întregii activităţi de transport şcolar. În ciuda informaţiilor care au circulat în presă vă pot spune faptul că evenimentul în sine nu a avut nici o legătură cu activitatea de transport şcolar – eleva fiind în clasa a IX-a nici nu beneficia de transport şcolar – însă, pentru liniştea dumneavoastră şi a copiilor vă informăm faptul că în foarte scurt timp vom instala dispozitive de monitorizare GPS pe toate microbuzele, vom monta camere video pentru a monitoriza activitatea atât în interiorul microbuzelor, cât şi în exteriorul acestora, vom solicita testări psihologice suplimentare atât pentru şoferii noştri (precizăm că şoferul în culpă avea toate testele medicale specifice activităţii de transport la zi, inclusiv aviz psihologic), cât şi pentru şoferii de la SC Nord Trans, firma ce completează programul de transport şcolar. Deşi niciodată nu au existat reclamaţii, plângeri ale părinţilor, copiilor sau cadrelor didactice legate de activitatea şoferilor noştri, facem un apel către toate elevele sau părinţii acestora, care ar fi avut de suferit la un moment dat din cauza aceluiaşi conducător auto, să ne semnaleze dacă au existat cazuri similare, pentru a le pune la dispoziţie un avocat în vederea elucidării cazului”, se arată în comunicatul Primăriei Pucioasa.

Cazul minorei abuzate de şoferul de microbuz şcolar

Un paznic a văzut-o pe fata de 14 ani plină de sânge, între blocuri, şi a dus-o de urgenţă la spital, unde a primit îngrijirile medicale, scrie adevarul.ro. Sângera abundent, spun surse medicale. Imediat a intrat pe fir şi Poliţia, care l-a prins pe autor şi l-a dus la secţie. ”Era ghemuită, albă la faţă, se simţea rău. Am întrebat-o ce s-a întâmplat. Era incoerentă. Pe urmă mi-a spus: sângerez. După care am stat două minute de vorbă cu ea, nu voia să meargă la spital şi făcut-o să meargă la spital. Pantalonii erau plini de sânge, era rău”, a spus paznicul care a găsit-o.

Citește și:

Drama fetei găsite plină de sânge pe o stradă din Galaţi

Caz revoltător la Ploieşti: minore agresate sexual de asistentul medical

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net