CCR se va pronunța marți în cazul primelor 33 de sesizări privind darea în plată


    Curtea Constituțională va trebui să aleagă cine are dreptate în războiul contestațiilor pentru Darea în Plată
Curtea Constituțională va trebui să aleagă cine are dreptate în războiul contestațiilor pentru Darea în Plată

Emoții pentru bănci și românii care și-au pus toate speranțele în notificările pentru ”Legea Dării în Plată”. Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) se va pronunta marți în cazul a 33 de sesizari privind neconstitutionalitatea legii privind darea in plata, formulate de institutii bancare, informeaza Agerpres.

Pe 11 octombrie, Curtea amânase pronunțarea unei soluții în cazul celor 33 de sesizari. Potrivit unor surse din cadrul CCR, dintre acestea, 20 au fost formulate de Raiffeisen Bank. Potrivit hotnews.ro, celelalte sesizări, care vizează fie doar unele articole, fie actul normativ în integralitatea sa, au fost făcute de BCR, BRD, Banca Romaneasca, Alpha Bank, UniCredit Bank.Legea privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credit a intrat in vigoare pe 13 mai.Potrivit acestuia, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un imprumut pentru a intra sub incidenta legii sunt: titularul creditului trebuie sa fie consumator, nu profesionist, creditul la momentul acordarii sa nu depaseasca 250.000 de euro sau echivalent, iar imobilul ipotecat sa fie cu destinatia de locuinta. In plus, in lege se mentioneaza ca imprumuturile acordate prin programul "Prima Casa" nu intra sub incidenta actului normativ.

Legea se aplica si debitorilor care au fost deja executati silit sau celor care se afla in procedura de executare silita.Prevederile actului normativ se aplică atât creditelor în derulare, cât și celor viitoare și implică raporturile juridice dintre consumatori si instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare sau cesionarii creanțelor deținute asupra consumatorilor.

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
andreea ibacka si majda jpg
cub gabriel apostol png
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
harry si meghan jpg
Wednesday Addams dance jpg
Cseke Attila Eduard Novak Kelemen Hunor foto Inquam Photos / George Călin
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg