Ce ajutoare pregătește în 2021 Ministerul Agriculturii și cât vor primi crescătorii de animale sau legumicultorii

image
Adrian Oros, ministrul Agriculturii a anun╚Ťat c─â ajutoarele pentru cresc─âtorii de bovine vor fi mai mari dec├ót cele pentru cresc─âtorii de ovine ╚Öi caprine

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a anun╚Ťat ce ajutoare vor primi ├«n 2021 cresc─âtorii de animale ╚Öi cei care cultiv─â diverse suprafe╚Ťe. Adrian Oros a anun╚Ťat c─â cele mai mari sume vor fi date pentru cresc─âtorii de bovine, pentru cei care cultiv─â legume ├«n spa╚Ťii protejate ╚Öi pentru agricultorii care fac investi╚Ťii ├«n sectorul vegetal. Cele mai mici ajutoare le vor primi cresc─âtorii de ovine ╚Öi caprine.

Adrian Oros a dat detalii despre ajutorul pentru cultivarea de legume ├«n spa╚Ťii protejate. Alocarea pentru acest sprijin este de 150 milioane de lei ┼či se acord─â pentru: ardei gras, ardei lung, castrave┼úi, tomate, varz─â alb─â ┼či ro┼čie, vinete. Se acord─â maximum  2000 euro/1000 mp per beneficiar pe an. ÔÇťDaca valoarea alocat─â este dep─â┼čit─â, cuantumul se reduce propor┼úional. Schema se va derula prin Agen┼úia de Pl─â┼úi ┼či Interven┼úie pentru Agricultur─â (APIA), iar controalele se vor efectua de comisii mixte formare din APIA ┼či Direc┼úiile Agricole din toate jude┼úeleÔÇŁ, a anun╚Ťat Adrian Oros potrivit news.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros despre ajutorul acordat cresc─âtorilor de bovine

ÔÇŁAnul trecut a fost o comunicare a Comisiei Europene care a permis ┼ú─ârilor membre s─â vin─â cu scheme de sprijin at├ót din bani europeni, c├ót ┼či bani de la bugetul na┼úional pentru a compensa pierderile cauzate de evolu┼úia Covid. ┼×i anul trecut am avut la dispozi┼úie sume importante. Suma maxim─â pe care o permitea comunicarea(n.r-de anul trecut) a fost 168 de milioane de euro din bani europeni, bani r─âma┼či neutiliza┼úi din m─âsuri care nu au fost accesate. De asemenea ┼či de la Bugetul Na┼úional am reu┼čit s─â acord─âm aceste scheme de sprijin.  Anul acesta, acea comunicare de la Comisie a fost completat─â ├«n a┼ča fel ├«nc├ót ┼ú─ârile membre pot s─â acorde ┼či pe parcursul acestui an pentru c─â din nefericire criza sanitar─â continu─â. Pot s─â acorde m─âsuri de compensare a pierderilor. Discut─âm aici pentru bovine lapte plafonul este de 42 milioane de lei ┼či pentru bovine de carne plafonul este de 182 de milioane de lei. Aceasta este restan┼úa la acel Ajutor Na┼úional Tranzitoriu(nr.subven╚Ťia dat─â de statul rom├ón) la care se adaug─â bani europeni", a declarat Oros conform sursei citate. 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros despre ajutorul dat fermierilor

Pentru sprijinul dat ├«n sectorul vegetal a fost alocat─â suma de 424 milioane de lei. Se vor acorda ajutoare pentru soia, lucern─â, leguminoase pentru industrializare (maz─âre boabe si fasole boabe), c├ónep─â, orez, s─âm├ón┼ú─â de cartof, hamei, sfecl─â de zah─âr, tomate procesare, castrave┼úi procesare, legume cultivate ├«n sere ┼či solarii (tomate, castrave┼úi, ardei, vinete, varz─â), fructe pentru procesare (prune, mere, cire┼če, vi┼čine, caise, zarz─âre), cartofi timpurii pentru industrializare.

Citi╚Ťi ╚Öi

Vând animalele pe nimic ca să nu le moară de foame

Se primesc cereri de la fermieri pentru acordarea de subven╚Ťii ├«n 2021. Cum se procedeaz─â ╚Öi ce acte sunt necesare

silviu silvius prigoana jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg