Ce bunuri își mai protejează românii. O ieșeancă și-a asigurat pantofii Louboutin pentru 5.000 de euro

Ultima actualizare:

    Pantofii Louboutin, considerați bunuri care pot fi asigurateFOTO Facebook/ CristianLouboutin
Pantofii Louboutin, considerați bunuri care pot fi asigurateFOTO Facebook/ CristianLouboutin

Sunt mulți români care încheie polițe de asigurare pentru casă, mașină, viață. Dar în ultima perioadă, sunt tot mai frecvente și solicitările de protecție financiară a unor obiecte vestimentare. Un ieșean și-a asigurat costumele Armani, iar o ieșeancă, pantofii Louboutin.

Un broker de asigurări a spus pentru BZI că numărul ieșenilor care își asigură bunurile speciale de la blănuri, bijuterii sau haine scumpe produse de case de modă celebre precum Armani, Gucci sau Louboutin a crescut în ultimii ani.

Își asigură pantofii și costumele de firmă

Potrivit specialiștilor din domeniul asigurărilor, numărul celor care încheie polițe pentru aceste bunuri a crescut în ultimii ani cu 30%.

„Într-adevăr, sunt persoane care își asigură și bunuri speciale. Blănuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte prețioase, din aur. Se pot asigura în anumite condiții, în baza unei evaluări prealabile. De exemplu, o doamnă și-a asigurat bunuri speciale de 10.000 de euro, cum ar fi 5 bijuterii de 1.000 de euro/fiecare și 5 blănuri de 1.000 euro/fiecare. Asigurarea trebuie să plătească 170-200 euro/an pentru această acoperire. Riscurile acoperite sunt furtul, incendiile și inundațiile. O altă clientă și-a asigurat pantofii Louboutin pentru 5.000 de euro, suma asigurată, iar un alt client, bunuri speciale precum ținutele vestimentare, de la diverse firme cunoscute ca Armani sau Gucci”, susține Andrei Postelnicu, broker de Reasigurare, pentru bzi.ro.

Specialistul mai spune că o condiție esențială pentru acoperirea riscului de furt pentru obiecte de preț este existența unui sistem funcțional de alarmare anti-efracție, în caz contrar riscul de furt nefiind acoperit. Mai mult, ofertele privind asigurarea și suma asigurată depind de fiecare companie în parte.

Anual, pentru primele de asigurare se plătesc între 170 și 200 de euro pentru riscuri precum furt, incendii sau inundații.

Citește și:Cât te costă o asigurare privată de sănătate

Cumperi o poliţă RCA? Uite cum să nu iei ţeapă!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net