Ce-i căsoaia asta mare? Club de noapte, bordel? Nu, e sediul episcopiei Sălaj


    Sediul Episcopiei Sălajului seamănă a club de noapte (foto: adevarul.ro)
Sediul Episcopiei Sălajului seamănă a club de noapte (foto: adevarul.ro)

Înalţii prelaţi ai Episcopiei Sălajului şi-au văzut visul împlinit. După patru ani de lucrări intense, oamenii Bisericii au acum un "umil" sediu administrativ. Somptuoasa clădire, care a costat circa un milion de euro, depăşeşte orice limită a bunului simţ, iar noaptea e luminată în culori ţipătoare precum cluburile de noapte.

Imobilul de 1.600 de metri pătraţi, în care au fost amenajate birouri pentru reprezentanţii episcopiei, parcări, spaţii de cazare pentru episcop şi oaspeţii săi, dar şi o cramă, la subsol, este un monument de opulenţă. Interioarele, "căptuşite" cu marmură, candelabre imense şi picturi care îi înfăţişează pe mai marii Bisericii Ortodoxe, nu aduc a aşezare bisericească, ci mai degrabă a hotel.

Noaptea, clădirea episcopiei este luminată în roz, mov, roşu, verde, asemeni localurilor de noapte sau bordelurilor din ţările Europei de Vest. Miercuri seară, mai mulţi enoriaşi s-au adunat în faţa clădirii ca să admire "lucrarea Domnului". "Am venit să ne facem poze cu discoteca", a spus unul dintre curioşi, citaţi de adevarul.ro. Pentru construirea ei s-au cheltuit un milion de euro, banii provenind de la enoriaşi, de la stat şi din contribuţiile preoţilor din judeţ.

Clădirea administrativă a episcopiei străluceşte ca un curcubeu (foto: adevarul.ro)
Clădirea administrativă a episcopiei străluceşte ca un curcubeu (foto: adevarul.ro)

După roşu,urmează verde, apoi mov

După roşu, urmează  verde,  apoi mov
După roşu, urmează verde, apoi mov

Reprezentanţii Episcopiei Sălajului au luat decizia de a construi, din temelii, un sediu administrative în anul 2009. Până acum, instituţia îşi desfăşura activitatea într-o clădire închiriată de la Consiliul Judeţean Sălaj. În anul 2010, reprezentanţii episcopiei au făcut "un apel de suflet la toţii fii noştri duhovniceşti, să contribuie cu generozitate la colecta iniţiată în scopul strângerii de fonduri pentru construcţia sediului eparhial".

După roşu, urmează  verde,  apoi mov
După roşu, urmează verde, apoi mov

Tot atunci, oamenii bisericii spuneau că această clădire va fi una multifuncţională. "Ea va adăposti reşedinţa ierarhului, paraclisul episcopal, birourile Centrului Eparhial, un centru de asistenţă socială, sală de conferinţe, biblioteca eparhială şi spaţii pentru depozitarea şi expunerea obiectelor de patrimoniu naţional. Acest edificiu va mărturisi peste veacuri, alături de celelalte biserici sălăjene, credinţa şi jertfelnicia vrednicilor şi binecredincioşilor fii ai Bisericii strămoşeşti de pe meleagurile Sălajului".

Toate funcţiunile imobilului sunt, însă, doar pentru reprezentanţii episcopiei, nu şi pentru enoriaşii care au contribuit la edificarea lui. Clădirea nu deţine o cantină social sau un centru de susţinere a bătrânilor sau familiilor nevoiaşe.

Brad Pitt (5) jpg
cub monica anghel png
Horoscop dragoste webp
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg