Ce riști dacă folosești certificatul verde al unei alte persoane. Când ești amendat și când ți se face dosar penal

image
Dacă prezinți certificatul verde al unei alte persoane și ești prins, riști amendă sau dosar penalFoto: Inquam

Cine riscă să prezinte certificatul verde al altei persoane ca să intre la cinema, la sala de fitness, la în restuarant sau în orice spațiu închis, riscă să fie amendat. La fel și titularul dacă l-a dat cu bună știință. Dar mai există o situație când polițiștii ajung să întocmească dosare penale.

O persoană care prezintă la intrarea în restaurant un certificat digital al altei persoane comite ori ilegalitate, ori infracțiune. Iar limita e foarte subțire.

Oamenii legii au explicat pentru Click! faptul că, atunci când certificatul verde este dat cu bunăștiință de titular către altcineva ca să-l folosească, ambii vor fi amendați conform Legii 55/2020. Și este vorba despre 2.000 de lei de fiecare.

În cazul în care posesorul certificatului spune că nu a știut despre așa ceva și că documentul i-a fost furat, persoana aflată în culpă se va alege cu dosar penal.

Potrivit reprezentanților Poliției Române, până acum nu a existat nici un caz de acest gen.

Raed Arafat: ”Controlul va cere și buletinul ca să compare cu certificatul”

„La intrare se scanează certificatul. Dar, dacă, între timp, se face un control și vine, de exemplu, cineva de la un organ de control, el va cere și buletinul să le compare. Dacă cineva vrea să abuzeze de acest lucru, să vină cu certificatul altuia, înseamnă că cineva i l-a dat, a dat un CNP pentru persoana respectivă, pentru ca certificatul să ajungă acolo. Ambele persoane vor fi întrebate cum a ajuns certificatul la persoana respectivă și de ce persoana respectivă a folosit un certificat fals”, a explicat Raed Arafat.

Certificatul verde este obligatoriu în la petreceri private, săli de spectacol, cinematograf, sală de fitenss, loc de joacă doar în localitățile unde rata de infectare depășește 3 sau 4 la mie, în funcție de loc. 

Citește și: 

Haos la mall! Cum a fost primul weekend în care clienții au mâncat în oraș doar cu "pașaport COVID”

Ce simplu a fost să descărcăm certificatul digital COVID! Demonstrație, pe pași

bote bal contesa JPG
1 brigitte pastrama jpg jpeg
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
roland stanescu jpg
shark 6121088 1920 jpg
Katie Washbourne jpg
Ricky Martin sexy la plajă (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
canicula
image png
foto 1 front FOTO Oceanic Club Constanța jpg
image png
mister alcatraz jpg
shark 6121088 1920 jpg