Ce să cumperi înainte de Crăciun
Anul acesta, dacă vom dori o masă de Crăciun îmbelşugată, vom fi nevoiţi să scoatem ceva bani din buzunar. Asta, dacă nu ne vom pregăti din timp, cumpărând de pe acum cele necesare. Reporterii Click! au dat o raită prin hipermarketuri şi au întocmit o listă cu produse neperisabile cu care ar trebui să ne aprovizionăm din timp.
În preajma sărbătorilor, preţurile alimentelor vor fi mult mai mari decât sunt în prezent.
Aşadar, de ce să nu ne aprovizionăm de pe acum cumpărând produse care rezistă în timp şi la preţuri mai mici decât se vor vinde peste o lună jumătate?
Carnea şi legumele pot fi păstrate în congelator, uleiul, făina şi zahărul pot fi depozitate în cămară, într-un loc uscat, întunecos şi răcoros.
Astfel, în preajma sărbătorilor nu ne vor mai rămâne de cumpărat decât alimente ce trebuie consumate imediat cum ar fi ouă, brânză, lapte, unt, smântână, legume proaspete şi fructe.
Făcându- ne de pe acum provizii, vom putea avea o masă de Crăciun îndestulată, fără a cheltui mulţi bani.
«Cumpăraţi doar nuci în coajă!»
Prof. dr . Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti
"Nu cumpăraţi miez de nucă, ci doar nuci în coajă. Miezul de nucă râncezeşte foarte repede şi riscăm să ne îmbolnăvim dacă îl consumăm ca atare.
Carnea de porc rămâne proaspătă dacă o păstrăm la congelator la o temperatură de minus 18 grade Celsius.
Aceasta se porţionează în cantităţi pe care să le folosim o singură dată, evitând decongelarea şi recongelarea.
Alimente precum zahărul, făina, uleiul, orezul se ţin ferite de lumină, umiditate şi căldură, într-un loc uscat şi răcoros.
Astfel, eviţi apariţia insectelor (a moliilor) şi mucegaiul. În ceea ce priveşte pasta de tomate şi borcanul cu muştar, acestea se depozitează la temperatura camerei dar închise ermetic".
Iată la ce preţuri se vând în prezent alimentele pe care le vom folosi la pregătirea mesei de sărbători.