Ce salarii grase şi-au votat aleşii!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu-i mai invidiaţi pe cei care lucrează la firme private şi nici pe cei care stau zi-lumină în birouri corporatiste. Când vine vorba despre salarii, „răsfăţaţii” sorţii sunt cei care lucrează în administraţiile locale. Noua lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice a transformat o funcţie cât de neînsemnată într-o primărie în „rai”.

A fost agitaţie mare în majoritatea primăriilor din România. Motivul? Şedinţe de consiliu al căror punct principal pe ordinea de zi a fost creşterea lefurilor angajaţilor din administraţia publică, în acord cu prevederile Legii-cadru 153/2017. Practic, începând din luna august 2017, mii de angajaţi din primării şi consiliile judeţene vor pleca acasă cu lefuri majorate de 2-3 ori. Totul, din bugetul local. Iată care sunt noile salarii în diferite judeţe ale ţării, conform adevarul.ro!

  • Braşov. Funcţionarii care aveau salarii mai mici de 1.500 de lei vor avea lefurile aproape dublate. Majorări sunt şi la cei cu lefuri mai mari însă acestea vor creşte în medie cu 10 până la maximum 25%. 
  • Olt. Creşteri salariale de 700 - 800 lei pentru funcţionarii din comunele Oltului.  Primarul Slatinei, Emil Moţ, va încasa aproape 9.000 lei după majorările aprobate în cursul lunii iulie, în vreme ce preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu, va pleca acasă cu peste 15.000 lei. Salarii şi mai bune au funcţionarii Consiliului Judeţean Olt: şefii de birou au până la 8.680 lei, şefii de serviciu – acelaşi maxim, directorul executiv poate depăşi 10.500, la fel şi arhitectul-şef.
  • Bacău. Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, va avea un salariu de aproximativ 9.000 de lei net. După creşterea salariilor care va fi hotărâtă la următoarea şedinţă a aleşilor locali, viceprimarii vor încasa aproximativ 8.000 de lei.
  • Călăraşi. Într-o discreţie absolută, consilierii locali din Călăraşi au fost convocaţi marţi, 25 iulie, să voteze noile salarii. Cele mai mari salarii sunt acordate angajaţilor din aparatul de specialitate al primarului: un şofer va încasa 3.522 lei, un muncitor 3.182 lei, un referent inspector 3.323 lei. Leafa inspectorilor de specialitate creşte de la 3.919 la 5.182 lei, iar un şef de birou ajunge să primească 7.613 lei.
  • Iaşi. În ultima săptămână din luna iulie, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat noua grilă de salarizare. Astfel, secretarul judeţului Iaşi urmează să aibă un salariu brut cuprins între 10.400 şi 10.800 de lei, iar salariul brut al unui vicepreşedinte va ajunge la 11.600 de lei pe lună. Un şef de serviciu va câştiga între 8.657 şi 8.918 lei, iar un consilier debutant va fi remunerat cu 2.465 de lei. Şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului ar urma să aibă un salariu brut de aproximativ 10.300 de lei.
  • Vrancea. La Focşani, primarul va câştiga 13.050 de lei brut, ceea ce înseamnă o creştere de peste două ori faţă de vechea formulă de plată. La rândul lor, cei doi viceprimari vor fi plătiţi cu suma de 11.600 de lei fiecare. Arhitectul-şef va încasa 9.280 de lei, un şef de serviciu va avea un salariu de 7.975 de lei, iar un şef de birou va beneficia de 6.815 lei. Administratorul Primăriei va încasa lunar 2.980 de lei, un casier-magazioner 2.799 de lei, un portar 2.176 de lei, la fel şi un îngrijitor. 
  • Botoşani. După primar care câştigă brut 13.050 de lei şi viceprimari, care la rândul lor primesc o leafă de 11.600 lei brut, cel mai mare salariu din Primăria Botoşani va fi câştigat de secretarul Primăriei, mai precis 9.570 de lei brut la gradul II.  
  • Constanţa. Şi salariile angajaţilor Primăriei Constanţa vor creşte substanţial. Secretarul municipiului va avea un salariu de 11.000 de lei, un director general 9.737 de lei, arhitectul-şef 9.737 lei, iar un director executiv 9.273 lei. Şeful unui serviciu va fi recompensat cu 5.000 de lei.
  • Suceava. Conform grilei, cel mai mare salariu brut, de 13.050 de lei, va fi încasat de primarul Ion Lungu, dublu faţă de prezent. Consilierii şi auditorii pot câştiga până la 4.500 de lei pe lună, iar referenţii până la 2.800 de lei. Poliţiştii locali cu grad profesional superior pot ajunge până la 4.500 de lei.

«Oricum au adus ţara asta la sapă de lemn»

simeon stalpnicul png

Costel Nicoi (48 de ani): ”Nici nu mă mai interesează. Să facă ce vor, că oricum au adus țara asta la sapă de lemn și șanse să ne facem bine nu mai există. A fost vreodată bine pentru românul de rând? Nu!”

simeon stalpnicul png

Carmen Baldovin (33 de ani): ”Nu mi se pare corect. Îți mărești singur salariul, cine a mai pomenit? Măcar dacă ar avea salarii mici, dar ei câștigă suta de milioane lunar. Nu era suficient?”

simeon stalpnicul png

Adrian Stoian (40 de ani): ”Niște javre, asta sunt. Le pasă numai de ei. De unde iau ei banii ăia? Din veniturile noastre, din asfaltările pe care trebuiau să le facă și nu le-au mai făcut din lipsă de bani.”

simeon stalpnicul png

Victor Ciobanu (42 de ani): ”Nu e normal ce se întâmplă, dar nici nu mă așteptam la altceva. Așa fac toți când pun mâna pe cașcaval. Înainte plecau de la stat la privat, pe lefuri mai mari. Acum e invers.” 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calin georgescu jpg
image png
Cristian și Vlad Popescu Piedone au votat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gigi becali facebook jpg
alegeri  png
iohannis 2 jpg
jewels 1090711 1280 jpg
inmormantare masina india jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net