Ce se întâmplă cu tichetele de masă ale românilor. „Aceasta este decizia angajatorului”

Liderii coaliției PSD-PNL au făcut pe ultima sută de metri noi modificări importante la pachetul de măsuri fiscale, înainte ca acesta să fie adoptat în Guvern.

Schimbări cu privire la tichetele de masă Foto: Shutterstock
Schimbări cu privire la tichetele de masă Foto: Shutterstock

Crește TVA-ul pentru festivaluri și concerte

Negocieri dure, în această dimineață, între premierul Marcel Ciolacu, Ministrul de Finanțe Marcel Boloș, dar și liderul liberal, Nicolae Ciucă. În urma discuțiilor au fost luate decizii importante cu privire la măsurile de austeritate pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, scrie Antena3 CNN.

De exemplu, s-a stabilit că TVA-ul în cazul festivalurilor și concertelor va crește de la 5% la 9%. La fel se va întâmpla și pentru evenimentele culturale. Asta după ce, inițial, Ministrul de Finanțe Marcel Boloș, anunțase că TVA-ul va rămâne la valoarea de 5%. 

Ce se întâmplă cu tichetele de masă 

O altă decizie importantă stabilită, astăzi, este cea asupra tichetelor de masă. Legea pusă în dezbatere permitea ca acestea să fie plătite atât cash, cât și sub formă de carduri restricționate, în funcție de decizia angajatorului. În urma discuțiilor de astăzi, s-a revenit asupra deciziei, iar tichetele de masă vor putea fi plătite doar pe carduri restricționate, așa cum au cerut firmele. 

Se reduc posturile de la nivelul primăriilor 

Cu toate acestea, săptămâna următoare, în Guvern, va fi adoptat un proiect potrivit căruia vor fi reduse comisioanele firmelor care administrează aceste tichete de masă. Totodată, se elimină limitarea de 2,5% din venituri pentru cheltuieli pe care primăriile le pot face cu activitățile culturale sau sportive. De asemenea, s-a decis ca la nivelul administrațiilor locale, primării, Consilii Județene, să se reducă doar 10% din posturile pe care fiecare unitate administrativ teritorială le are. 

Restul măsurilor rămân neschimbate

O mulțime de alte măsuri, care erau deja bătute în cuie în proiectul propus de Guvern, rămân neschimbate. De exemplu, toți angajații din România vor plăti contribuție la asigurările de sănătate. De asemenea, există și un impozit pe venit care va fi plătit de IT-iștii care câștigă mai mult de 10.000 de lei pe lună. 

Bugetarii cu venit de peste 8.000 de lei rămân fără vouchere de vacanță

Totodată, bugetarii care au un venit mai mare de 8000 de lei pe lună rămân fără vouchere de vacanță și fără indemnizație de hrană, iar firmele vor avea parte de o serie întreagă de taxe noi. De exemplu 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, 1% din cifra de afaceri pentru bănci pe lângă impozitul de 16%. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net