Ce semnificaţie are numele lui Klaus Iohannis, noul preşedinte al României

18 noiembrie 2014
article img
Klaus Iohannis este noul preşedinte al României

După săptămâni interminabile, campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a luat sfârşit. Românii şi-au ales conducătorul pentru următorii cinci ani. Bătălia finală s-a purtat între Victor Ponta (42 de ani), candidatul PSD, şi Klaus Iohannis (55 de ani), candidatul ACL.

Numele noului preşedinte a stârnit diverse reacţii în rândul oamenilor de pretutindeni, motiv pentru care un profesor de limba germană, de la Universitatea din Oradea, Orlando Balaş, a tradus întregul nume al preşedintelui ales al României, Klaus Werner Iohannis.

„Neamţul” de la Sibiu pare să aibă un nume predestinat pentru noua funcţie care i-a fost încredinţată de popor, potrivit adevarul.ro

Numele lui Klaus Werner Iohannis, cel ales de români să-i scape de impostura malefică personificată în Victor Ponta, provine din greacă de la Johannes (Ιωάννης) şi care, în original (în ebraică), înseamnă "Yahweh (God) is gracious" (n.r.Dumnezeu este plin de har).

Klaus este o prescurtare a numelui Νικολαος (Nikolaos) şi înseamnă "victoria poporului" - provine din greacă νικη (nike) "VICTORIE" si λαος (laos) "popor/oameni". Werner - este un nume nemţesc care se traduce prin : "războinic-protector".