Ce spune Alexandru Rafila despre Daniel Ghiță, colegul din PSD care susține că masca e ”botniță”


    Daniel Ghiță candidează pentru Camera Deputaților din partea PSD și este un adept al teoriilor conspirației despre Covid-19foto: arhiva personală/Facebook
Daniel Ghiță candidează pentru Camera Deputaților din partea PSD și este un adept al teoriilor conspirației despre Covid-19foto: arhiva personală/Facebook

Proaspăt intrat în PSD, medicul Alexandru Rafila, specialist în microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a prezentat marți programul partidului pentru domeniul sănătății. Rafila a răspuns și la câteva întrebări incomode despre colegul său de partid, fostul luptător K1 Daniel Ghiță, care crede că masca de protecție este ”botniță”.

Alexandru Rafila a declarat că speră să îl convingă pe Daniel Ghiță, colegul său de partid, candidat la alegerile parlamentare, că masca de protecție este necesară și trebuie purtată. Fostul luptător K1 scrie pe Facebook că masca este „botniță” și că scade imunitatea.

„Cred că o să reușim să îl convingem și să înțeleagă și să îi demonstrăm că mască e protectoare, măcar din respect. Trăim într-o societate și dacă respectăm regulile societății, indiferent dacă credem sau nu în ele, este suficient. Eu sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”, a spus Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, potrivit Digi24.

Alexandru Rafila despre Daniel Ghiță: ”Probabil că dânsul este expert în alte domenii”

Întrebat cum se explică faptul că PSD a apelat la reprezentanți din zona medicală pentru a candida la parlamentare, dar în același timp promovează și persoane care contestă măsurile împotriva răspândirii coronavirusului, Rafila a declarat că prezența sa pe listă „poate avea o foarte bună contribuție la convingerea oamenilor legat de utilitatea măsurilor de prevenție”.

„Eu cred că prezența mea și a altor colegi în PSD poate avea o foarte bună contribuție la convingerea oamenilor legat de utilitatea măsurilor de prevenție. La utilizarea măștii, la distanțarea fizică și alte măsuri care pot fi respectate. Știți, ca și la vaccinare, sunt persoane care ascultă, oamenii care au îndoieli și pe ei îi convingem sau există persoane care nu pot fi convinse. Oamenii sunt diverși. (...) Probabil că dânsul este expert în alte domenii. Viața partidelor este un mecanism viu. Eu am văzut că și la PNL există un campion de box care este chiar un lider, așa că cred că toate opțiunile se pot aduna”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Fostul luptător K1, Daniel Ghiță, în trecut membru al Partidului România Unită, deschide lista de candidați PSD pentru Camera Deputaților, la Ilfov, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ghiță se remarcă prin postările de pe Facebook în care promovează teorii ale conspirației despre pandemia de COVID și militează împotriva purtării măștii.

shutterstock 1833215881 jpg
mihai voropchievici jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
cub mircea baniciu png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
horoscop jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg