Ce taxe vrea guvernul Ciucă să majoreze. Coaliția PSD-PNL-UDMR decide astăzi

Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a stabilit o lungă listă de măsuri economice urgente de aprobat, unele urmând să reprezinte ”pansamente sociale” pentru săraci și pensionari iar altele dimpotrivă, menite să aducă bani la buget. Astăzi, în ședința coaliției de guvernare, liderii PSD-PNL-UDMR vor bate în cuie lista măsurilor

Guvernul Ciucă pregătește un val de scumpiri iar prima este creșterea accizei la țigări
Guvernul Ciucă pregătește un val de scumpiri iar prima este creșterea accizei la țigări

Deocamdată sigură este doar creșterea accizei la tutun, data propusă fiind 1 iulie, măsura fiind amânată din aprilie. Acciza actuală de 563,97 lei/1.000 de țigarete ar urma însă să crească de la 1 iulie cu 30,97 lei (5,5%), la 594,94 lei. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat ieri că sunt multe propuneri iar surse guvernamentale au declarat pentru profit.ro care sunt cele mai importante.

Se dorește creșterea TVA la produsele cu mult zahăr

O propunere vizează ca TVA-ul la băuturile care au un conținut ridicat de zahăr ar putea crește de la 9%, cât este acum, la 19% anunță profit.ro. În prezent, pentru sucuri, inclusiv pentru cele carbogazoase, se aplică o cotă de TVA de 9%, la fel ca la alimente.

Se dorește eliminarea facilităților pentru HORECA și construcții

Iată ce alte măsuri au pregătit experții din coaliție, pentru anul 2023:

-se elimină impozitul specific pentru hoteluri și restaurante (introdus în 2017),

-se elimină scutirea acordată persoanelor fizice pentru vânzarea de proprietăți imobiliare (sub 450.000 de lei)

-celebra propunere a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, „taxa de solidaritate” de 1% pentru companiile cu cifra de afaceri anuală mai mare de 100 de milioane de euro.

În plus, se discută diminuarea facilităților care se aplică în prezent în construcții, industria alimentară și agricultură: plafonul până la care salariile sunt scutite de impozite și contribuții coboară de la 30.000 de lei pe lună la 15.000 de lei pe lună. O altă decizie pregătită de partidele din coaliția aflată la putere, potrivit sursei citate, este modificarea modului de impozitare a proprietăților.

Acestea sunt taxate acum în funcție de zonă și materialele de construcție folosite și urmează a fi impozitate în funcție de valoarea proprietății stabilită în funcție de grila notarială.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net