Ce trebuie să ştiţi dacă plecaţi în străinătate de Sărbători

Ultima actualizare:

    Autorităţile au publicat un ghid de călătorie pentru cei care pleacă în străinătatefoto: Click!
Autorităţile au publicat un ghid de călătorie pentru cei care pleacă în străinătatefoto: Click!

Mulţi români îşi petrec sărbătorile în străinătate. Pentru cei care au optat să plece din ţară în această perioadă, Ministerul Afacerilor Externe a publicat un ghid de călătorie.

Atunci când plecaţi în vacanţă nu uitaţi să va luaţi cardul de sănătate, iar dacă urmaţi un tratament asiguraţi-vă că aveţi reţeta în baza căreia aţi cumpărat medicamentele. În cazul în care călătoriţi cu avionul este indicat să vă interesaţi din timp ce dimensiuni trebuie să aibă bagajul de cală, iar dacă mergeţi cu maşina, nu uitaţi sa faceti pauze de odihnă.

În cazul în traversaţi Austria, trebuie să ştiţi că Vinieta şi anvelopele de iarnă sunt obligatorii, iar dispozitivele antiradar sunt interzise. Obligatorie este şi aprinderea farurilor pe timpul deplasării. În caz contrar, riscaţi să vă pierdeţi permisul.

Şi în Bulgaria sunt obligatorii vinieta şi anvelopele de iarnă, iar pe unele sectoare de drum şi lanţurile. Este interzisă folosirea telefonului mobil la volan, iar centura de siguranţă este obligatorie şi pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

În Elveţia, autorităţile pot solicita documente precum dovada rezervării la hotel sau alte documente care justifică scopul călătoriei. Autorităţile recomandă să încheiaţi o asigurare care acoperă şi accidentele rutiere. Acestea trebuie raportate la poliţie, chiar dacă sunt minore.

În cazul în care călătoriţi în Franţa, vă puteţi aştepta la controale riguroase la vamă şi anularea unor evenimente publice, din cauza regimului special pe care îl presupune starea de urgenţă declarată după atentatele din 12 noiembrie de la Paris. Dacă mergeţi cu avionul, asiguraţi-vă că nu există nicio grevă care să vă afecteze zborul. Pentru că numărul de furturi creşte de sărbători, Ministerul de Externe vă recomandă să nu aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani. În Germania, trebuie să ştiţi că nu puteţi parca decât în locuri amenajate, contra cost. În numeroase oraşe, maşinile pot circula doar cu plachete corespunzătoare grupei de substanţe poluante din care face parte maşina, eliberate de centre autorizate.

În Italia, este obligatorie Cartea Verde. Nu apăsaţi prea tare pedala de acceleraţie. Vă puteţi alege cu amenzi de până la 1.000 de euro şi suspendarea permisului. Pe autostrăzi amenzile pot fi achitate doar cu bani cash, iar neplata poate duce la punerea sub sechestru a maşinii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
stefan luchian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net