Ce vehicul folosit des de NATO se va produce în România. Unde se va fabrica

Vehiculul blindat de luptă Lynx, cel mai folosit tanc al NATO, se va produce în România. Totodată, și camioanele HX vor intra în producție la Mediaș. A fost anunțul lui Bjorn Bernhard, CEO Rheinmetall. Rheinmetall mai are la Satu Mare o unitate de service pentru tancuri Leopard și va investi într-o mare fabrică de pulberi la Victoria, în județul Brașov.

Vehicul blindat de luptă Lynx Foto: captură YouTube/ Rheinmetall Defence
Vehicul blindat de luptă Lynx Foto: captură YouTube/ Rheinmetall Defence

Vehiculul Lynx, cel mai folosit tanc al NATO

Vehiculul blindat de luptă Lynx este cel mai folosit tanc al infanteriei NATO. Combină protecția deplină a echipajului cu o putere de foc masivă, spun producătorii. Este dotat cu o turelă modernă, tun automat de 35 de mm, un motor de 1.100 de cai putere și poate atinge o viteză de 70 km/h, pe orice teren. Va fi produs în România, a anunțat conducerea Rheinmetall. Este însă o chestiune care va dura câțiva ani. Acum uzina are doar 150 de angajați.

Dr. Bjorn Bernhard, CEO Rheinmetall: „Vom păstra angajații actuali și ne vom lărgi schema de personal. Targetul nostru este să putem asambla aici un vehicul ca acesta (tancul) pe care îl vedeți aici, e un proiect fezabil”. Cătălin Zamfir, senator: „L-am testat, am fost în interior, am văzut cum stau lucrurile și faptul că acest tip de echipament se va produce în România, vă spun cu toată sinceritatea, este o mândrie pentru industria noastră de apărare”.

 Camioanele HX intră și ele în producție

Și camioanele HX vor intra în producție la Mediaș. 10.000 de asemenea vehicule au fost vândute deja de partenerii germani și se află în teren. Dr. Nick Știrban, directior executiv Rheinmetall Automecanica: „Vedeți în spatele meu acest camion, HX se numește. Începem cu părți componete, pănă la cabină, ulterior desigur se va face și montajul final în țara noastră”. Camioanele HX sunt proiectate pentru a se deplasa pe orice teren. Pot traversa zone cu noroi și apă adâncă, inclusiv sărată. Funcționează până la temperaturi de 49 de grade, sau la minus 32 de grade celsius.

Radu Oprea, ministrul Economiei: „Suntem într-o lume plină de provocări, atacul brutal al Rusiei în Ucraina a schimbat lumea și proximitatea acestui conflict ne obligă ca guvern, ca industrie de apărare să ne dezvoltăm foarte rapid și să putem veni cu acele produse prin transfer de tehnolgie de care armata română, toate ministerele de forță au nevoie”.

 Modernizare a sistemelor de apărare antiaeriană a ţării 

Rheinmetall mai are la Satu Mare o unitate de service pentru tancuri Leopard și va investi într-o mare fabrică de pulberi la Victoria, în județul Brașov. În decembrie 2023, concernul a încheiat un contract de 328 milioane de euro cu statul român, care prevede modernizarea sistemelor de apărare antiaeriană a ţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net