Ai vrea să ai un tanc rusesc? Armata Română scoate 20 de blindate grele la vânzare!

Ultima actualizare:

Armata Română este în plin proces de modernizare, în lumina conflictului din Ucraina, dar și din punctul de vedere al actualizării dotărilor, la nivelul partenerilor din NATO.

Astfel, un lot de 20 de tancuri sovietice, modelul T55, va fi scos la licitație. Modelele sunt produse între 1962 și 1972, sunt depășite din punct de vedere tehnologic, nemaifiind profitabile, în caz de utilizare.

Tancurile vor ajunge la fier vechi

Astfel, blindatele de mare tonaj vor putea fi achiziționate doar de firme autorizate, din industria de apărare sau din cea a fierului vechi.

Tancul T55 este un tanc depășit, el nu mai este în acțiunile de război, nici ucrainenii, nici rușii nu acționează cu T55. Excedentul de tancuri face obiectul pe de o parte canibalizarii. Asta înseamnă piese de schimb pentru tancurile care încă sunt în dotarea unităților și ar trebui să aibă starea de operativitate completă. Pe de altă parte, ceea ce se disponibilizează, ajunge fără doar și poate la fier vechi”, a spus Generalul Virgil Bălăceanu, fost șef al Brigăzii Multinaționale Sud-Est, pentru Pro TV.

Citește și: Vrei un job plătit cu 2000 de dolari pe zi? Se caută agenți de protecție în Ucraina

Un T55 cântărește 36 de tone, având un blindaj de 99 de milimetri. Prețul de pornire al licitației este de peste 44.000 de lei, fără TVA. 

Una dintre cele mai importante condiții care trebuie să fie, obligatoriu, respectată de viitorii proprietari de tancuri este ca blindatele să fie dezmembrate chiar în incinta unității militare de unde vor fi ridicate.

Vezi și: El e românul care luptă în armata ucraineană împotriva rușilor: «Mi-au spus că sunt inconștient»

Piesa respectivă avea capacități inclusiv de luptă împotriva războiului nuclear, problema războiului nuclear fiind pusă atât de o parte, cât și de cealaltă a zidului Berlinului. Pe lângă utilizarea inițială, acesta a trecut printr-o serie de modernizări. Tancul T55 a stat inclusiv la baza realizării proiectelor românești”, a declarat Emil Boboescu, de la Muzeul Militar Național „Ferdinand 1”, pentru sursa citată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net